Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak a Kalmár épületében

2017. november 07.
Nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak a Kalmár épületében

A külső homlokzat felújításán és az épület energetikai korszerűsítésen dolgoznak a Kalmárban. Az 1973-ban épült iskola főépülete és tanműhelye kap hőszigetelést és új nyílászárókat, utóbbiban napelem fűti majd a tantermeket. A beruházás még az idén befejeződik. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium 246, 5 milliós támogatásával újul meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolájának főépülete, illetve tanműhelye.

 

 

 

„A beruházás lényegében a főépületen és a tanműhelyben egy teljes körű ablakcserét jelent. Korszerű, hőszigetelt ablakok kerülnek beépítésre, illetve a két említett épület külső szigetelése valósul meg, a burkolattal egyetemben. Szintén ebben a felújítási körben valósulhat meg az iskolai tanműhelyéhez kapcsolódóan egy napelemes fűtésrendszer kiépítése” – mondta Pap András igazgató.

 

 

Az energetikai beruházás augusztusban kezdődött el és még az idén befejezőik, ami minőségi változást hoz majd a diákok szempontjából.

 

 

 

„Az előző állapotok drasztikusak voltak, volt nem is egy olyan terem, ahol nem záródtak rendesen az ablakok, vagy az ablakkeret nem illeszkedett megfelelően az épülethez, érzékeltük a téli időszakban bent is a hideget. A fűtéssel voltak problémák, egy – egy teremben nem működött megfelelően, hideg volt órán. Így aztán most kifejezetten örülünk annak, hogy jövőre én még mindig itt fogok tanulni, addigra bőven készen lesznek a felújítások, úgyhogy én ennek örülök nagyon, mert akkor már nem kell ezzel a problémával küzdenünk” – tette hozzá Török János, az iskola 12. a évfolyamos, intenzív érettségi képzésben részt vevő tanulója.

 

 

 

A tervek szerint a Modern Városok Program keretében tovább folytatódik majd a felújítás, amelynek segítségével nemcsak külsőségekben szépül meg az iskola, hanem a belső tér, és a kollégium épülete is korszerűsödhet majd.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: