Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Városi középiskolás röplabda bajnokságot szerveztek

2017. február 14.
Városi középiskolás röplabda bajnokságot szerveztek

Városi középiskolás röplabda bajnokságot tartottak ma a Balogh Imsi Sportcsarnokban. A nem feljutásos rendszerű megmérettetést a Németh László Gimnázium csapata nyerte.  

Az idei városi középiskolás röplabda bajnokságot a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezte meg. Az intézmény vezetője elmondta, tanulóik érdekében figyelmet fordítanak a minél tartalmasabb tanórán kívüli foglalkozásokra is.

 

- Pedagógusaink többsége innovatív szemlélettel rendelkezik, így tanórai tevékenység keretében interaktív eszközöket, interaktív táblát, digitális eszközöket használnak, valamint a csoport sajátosságait figyelembe véve alkalmazzák a számukra kedvező legjobb módszereket. Emellett azonban próbálnak, próbálunk a tanórán kívüli tevékenységekkel is lekötni a diákokat, ezáltal megmozgatva őket. Ezért versenyeket, vetélkedőket szervezünk. – emelte ki Hornyák János intézményvezető.

 

Ennek egyik ékes példája volt a mai bajnokság, amelyre öt csapat jelentkezett.

 

-A röplabdát azért élvezik elsősorban a gyerekek, mert nem kell benne sokat futni. Kézilabdában, kosárlabdában rengeteg a futás. Ugyanakkor itt nagyon meg kell edzeni az ujjakat, mert könnyen sérül. Itt is számít a bátorság, a helyezkedés, az ügyesség és az egymásra odafigyelés, nem csak a koordinációs készség. Ez csapatjáték – mondta Ihász Ildikó testnevelő.

 

A legjobbak éremjutalomban részesültek, a bajnokságot a Németh László Gimnázium egyes számú csapata nyerte. A fiúk városi szintű röplabda bajnokságát a jövő hétre szervezi szintén az intézmény, de néhány hét múlva tollaslabdában is versenyezhetnek majd a vásárhelyi diákok. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: