Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Két vásárhelyi diák is versenyezhet a Szakma Sztár Fesztiválon

2017. február 17.
Két vásárhelyi diák is versenyezhet a Szakma Sztár Fesztiválon

Két hódmezővásárhelyi diák is továbbjutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőjéből az országos fordulóra, amelyet majd Budapesten rendeznek meg. Kovács Georgina cukrász és Garai Gábor hidegburkoló, kőműves már javában gyakorol, hogy a megmérettetésen mindketten a lehető legjobban szerepeljenek.

18 szakma, 35 Csongrád megyei tanulója közül két Hódmezővásárhelyi diák is továbbjutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőiből. Így ők versenyezhetnek tovább a budapesti fordulóban. Az egyik helyi továbbjutó Garai Gábor, kőműves hidegburkoló a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola növendéke. Szakoktatójával, Koczka Gáborral már javában készülnek a márciusi 2-ai versenyre.

 

Folyamatos felkészülés van és most jelen pillanatban azt a fázist gyakoroljuk, amit fönt Budapesten fognak tőlük kérni, a betonozást, illetve a burkolást” – mondta Koczka Gábor, szakoktató.

 

A szakoktató hozzátette, a versenynek nagyon szigorú szabályai vannak, így próbálnak mindenre felkészülni. A megmérettetés döntő szempontja lehet a pontosság és az anyagkeverés. A verseny gyakorlata két részből áll.

 

A burkolás az, ami igazából nehezebb nekem, mert most két feladat lesz ezen a versenyen. Az egyik betonozás, a másik burkolás. A burkolás az, ami nehezebb egy kicsivel”- avatott be Garai Gábor, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola3. évfolyamos tanulója.

 

Gábor nagy reményekkel indul a válogatóba, és reméli, az első háromban végez. Vásárhelyről Kovács Georgina, a Corvin Mátyás Szakképző Centrum cukrász tanulója is részt vesz a Budapest versenyen, ahol eldől, hogy kik lehetnek ott az áprilisi, fővárosi döntőn, amelyet hagyományosan a Szakma Sztár Fesztivál néven rendeznek meg.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: