Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Latinovits Zoltánra emlékeztek

2017. március 27.
Latinovits Zoltánra emlékeztek

Az egyik legnépszerűbb magyar színművészre, Latinovits Zoltánra emlékeztek pénteken, a könyvtárban. A Színészkirály emlékét zenés irodalmi esttel idézték meg a fellépők.

Tavaly Latinovits Zoltán halálának 40. évfordulójára rendezett zenés- irodalmi estből kiindulva idén is megemlékeztek a színészóriás életéről a Németh László Városi Könyvtárban. Idén kétrészes műsorral készültek a szervezők.

 

„Van egy prózai összekötő rész, ami négy blokkból áll, ez az életének fontosabb eseményeit eleveníti fel, és hozzákapcsolódó versek előadásával próbálunk hangulati elemeket csempészni az előadásba. Az egész egy képi anyaggal van kiegészítve, ami Latinovits Zoltán pillanatait idézi fel, ami az egész előadás alatt végig megy. Az egésznek a koronája a zongora bejátszás, amit Dani Imre zongoraművész kiegészít az érzéseivel és az ő által választott zongoradarabokkal” – részletezte Rácz Attila, a Latinovits Zoltán emlékest szervezője.

 

A műsor legfontosabb üzenete, hogy vegyük észre azokat a különleges képességű embereket a környezetünkben, akik hozzátesznek az életünkhöz valamilyen formában, maga Latinovits Zoltán is ilyen zseni volt - mondta Rácz Attila.

 

„Negyven évvel a halála után, még a mai napig is sokan emlékeznek a színész művészetére, amit képviselt. Mi ezt csak tovább szeretnénk folytatni, elevenen szeretnénk tartani. Célunk, hogy a most felnövő nemzedék és az idősebb generáció is találjon olyan élményeket, ebben a programban, hogy a mindennapokat, a nehéz dolgokat tovább tudjuk vinni, és le tudjuk küzdeni. Ezek az emberek ebben segítenek nekünk, hogy az életünket jobban megélhessük”–emelte ki Rácz Attila.

 

Az esten elhangzott Latinovits Zoltán, Ködszurkáló című, a hetvenes évek színházi életéről sötét képet festő kötetéből is egy-egy részlet, ami megjelenésekor nagy vihart kavart.

Az emlékestet legközelebb április 11-én, a költészet napján mutatják be az algyői könyvtárban.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: