Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Eötvösös Tehetségek Délutánja a BFMK-ban

2017. április 04.
Eötvösös Tehetségek Délutánja a BFMK-ban

Zenés-táncos és színpadi produkciókkal mintegy harmincan lépek fel a művelődési központ színháztermében az eötvösös tehetségek.  Az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola nemcsak jelenlegi tanulóit, de öregdiákjait is büszkén mutatta be a közönségnek.

Ismét megrendezték az „Eötvösös Tehetségek Délutánját” a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Szánháztermében, amelyen az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola harminc egykori és jelenlegi diákja mutatta be tehetségét és sokoldalúságát.

 

„Közel két évtizede rendezzük meg. Talán azért különleges ez ebben az évben, mert testvériskolánkból, Székelykeresztúrról is képviseltetik magukat diákok, illetve tanárok és ők is színpadra lépnek” - mondta Hornyák János, az Eötvös József Szakképző Iskola és Szakgimnázium igazgatója.

 

Kocsis Alíz sportfotós is az intézményben végzett hat évvel ezelőtt, aki egy ötperces vetítéssel mutatta be, hogy hogyan fejlődött a tudása azóta, hogy elhagyta az iskolát.

 

„Sportfotósként dolgozom, úgyhogy többnyire sportképeket lehet majd látni. A MOL Pick Szeged csapatának vagyok a hivatalos fotósa, de van vásárhelyi kötődésem is, a helyi kosárlabda klub fotósaként is dolgozom, illetve Szegeden, a Röplabda Egyesületnek is készítek képeket. De a közönség láthat egyéb kis fotókat is, macskákról, kutyákról” – mondta Kocsis Alíz.

 

Bemutatkoztak az intézmény színjátszói, az Eötvös Örökösök is.

 

„Az idén a legvégére szerkesztettük a színjátszókat. Egy Lázár Ervin mesét, a Kék és a sárga címűt dolgoztuk fel. Kielemeztük a színjátszókkal, hogy kinek miről szól ez a történet, a bárki számára nyilvánvaló általánosságon túl. Egy kicsit beavató színház lesz, megpróbáljuk interaktívvá tenni ezt a jelenetet” – mondta Földesiné Laurinyecz Mária tagintézményvezető-helyettes.

 

A másfél órás produkciót Vas Istvánné, és Földesiné Laurinyecz Mária állították össze, amelyben a verses-táncos és a színpadi bemutatókkal, valamint a könnyed, sportos előadásokkal mutatták meg az eötvösös diákok sokszínűségüket a diáktársaknak és a közönségnek.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: