Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Könyvadományozással egybekötött találkozón mutatta be Kenéz Heka Etelka a Vásárhelyi regös tanyák című újra kiadott kötetét

2017. június 13.
Könyvadományozással egybekötött találkozón mutatta be Kenéz Heka Etelka a Vásárhelyi regös tanyák című újra kiadott kötetét

Könyvadományozással egybekötött író-olvasó találkozón mutatta be Kenéz Heka Etelka költő, lovag, énekművész a Vásárhelyi regös tanyák című újra kiadott kötetét. A könyvbemutatón felcsendült a szerző Vásárhely Himnusza is, illetve válogatott verseit is tolmácsolták a diákok társaiknak a Németh László Városi Könyvtárban.

Kenéz Heka Etelka költő, lovag, énekművész Vásárhelyi regös tanyák című könyvét mutatták be ma a diákság számára a Németh László Városi Könyvtár Olvasótermében. A tanyák a magyarság régmúltba vesző emlékei, amit meg kell ismertetni a fiatalokkal, mert a szerző szerint csak a gyökerek megismerése tarthatja itthon a fiatalokat.

 

 

„A fiatalok annyira már nem járnak a tanyára, ha utazik a kocsival és kinéz a vidéken, a pusztákon, látja, hogy sírnak a tanyák, ki van ürülve a szemük, olyanok, mint egy-egy öregember és várják a kezeket” – mondta Kenéz Heka Etelka.

 


Az író-olvasó találkozón nemcsak a költőnő művei hangzottak el a fiatalok tolmácsolásában, de az alkotó maga is olvasott fel verset a megjelenteknek, és hallhatták az érdeklődők Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő a kötet korábbi kiadásához, és újranyomott változatához írt előszavát is.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: