Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

A vásárhelyi kórház is bekapcsolódhat a honvéd egészségügyi ellátásba

2017. július 14.
A vásárhelyi kórház is bekapcsolódhat a honvéd egészségügyi ellátásba

Elkezdődött ugyanis egy szakmai érdekegyeztetés, amely során arra keresik a tárgyalófelek a választ, hogy ennek érdekében milyen fejlesztésekre és plusz feladatok vállalására lesz szükség a jövőben.  


Hirdetés

A Modern Városok Program támogatja azt az elképzelést, hogy Hódmezővásárhelyen a helyi laktanyát katonai szakközépiskolával és kollégiummal erősítsék. Ez pedig azt vonja maga után, hogy az oktatás mellett az egészségügyet is fejleszteni kell, hogy az be tudjon kapcsolódni a honvéd egészségügyi ellátásba.

 

Ennek okán felvette az intézmény a kapcsolatot a Központi Katonai Kórházzal. Személyes megbeszélések zajlottak Budapesten és most az elmúlt napokban magas rangú delegáció érkezett a Központi Katonai Kórházból, a parancsnokkal, az orvos igazgatóval, a honvéd egészségüggyel foglalkozó, helyettes dandártábornokkal, akik mind-mind egy-egy fontos részét képezik a katonai szolgálat egészségügyi és szervezési feladatainak -  mondta Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója.

 

Tehát elkezdődtek a szakmai tárgyalások, amelyekből a kormányzat, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára sem maradt ki. A cél ugyanis az, hogy tisztázzák és előkészítsék a jövőben, milyen fejlesztéseket kell eszközölni a vásárhelyi kórházban.

 

Nagyban nem különbözik a fekvőbeteg-ellátási igénye ennek a közösségnek, azért különbségek mégis vannak abból eredően, hogy egy NATO osztály működik itt, ezért egy nagyon komoly feltételrendszert kell kiszolgálni, amelyhez vélhetően kellenek fejlesztések. Ezzel nyilván eddig nem foglalkoztunk, ezt meg kell szervezni, össze kell hangolni a Központi Katonai Kórház elvárásaival- tette hozzá dr. Kallai Árpád.

 

Nyár végére, illetve az ősz elejére befejeződnek a szakmai egyeztetések. A főigazgató szerint viszont az már most biztos, hogy a fejlesztésekből nemcsak az itt állomásozó katonák és hozzátartozói, hanem a hely és a környék lakosai is sokat profitálhatnak majd.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: