Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Befektetők csaphatnak le a város önkormányzati lakásaira

2017. július 17.
Befektetők csaphatnak le a város önkormányzati lakásaira

Több mint háromszáz lakását kínálja eladásra az önkormányzat. 40% kedvezménnyel vásárolhatják meg az ingatlanokat azok a bérlők, akik egy összegben adják át a vételárat. De 20% ármérséklés jár azoknak is, akik lakottan, azaz bérlőstől együtt veszik meg a lakásokat. A rendkívül kedvező feltételekkel meghirdetett lakások azonban nemcsak a lakók, hanem ingatlanbefektetők figyelmét is felkeltette, akik lecsapnának a jó ajánlatra.


Hirdetés

2016 év elején döntött úgy a közgyűlés, hogy a tulajdonában álló önkormányzati lakásokat a szociális bérlemények kivételével értékesíti. Az összesen 653 lakásból 407 ingatlant hirdet meg a város, amelyből mintegy 100 már új tulajdonosra is talált. Az árak kedvezőek, például az egyik 55 négyzetméteres, panelprogramos, zárószinti lakás négyzetméterenkénti ára mintegy 110 000 forint, míg egy új építésű lakásé 180 000 – 250 000 forint között mozog.

 

„Óriási az érdeklődés. 407 lakásból közel 100-at el tudtunk eddig adni. A bérlők nagy része beadta a vásárlási szándékáról a nyilatkozatot. Egy ilyen bérlakást mint ez, 6 millióra értékelt fel a független ingatlanszakértő. Ha itt benne lakik egy bérlő, és egy összegben ki tudja fizetni, - ez banki hitelből is lehetséges - ezt a lakást 3,6 millió forintból meg tudja szerezni. Ez rendkívül kedvező ajánlat” – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

 

Az önkormányzati bérlakás lakója 20% kedvezménnyel veheti meg az általa lakott ingatlant, további 20%-ot pedig akkor enged el az önkormányzat, ha a leendő tulajdonos egy összegben fizeti meg a vételárat. Az egyre inkább felpezsdülő ingatlanpiacon ritkán tapasztalható engedmény információink szerint a befektetőket is vonzza. Előfordulhat, hogy a felkínált lakásokat bérlővel együtt vásárolnák meg az önkormányzattól, amiért szintén jár a 20%-os kedvezmény, de az is szóba került, hogy piaci áron, nagy mennyiségben jutnának lakásokhoz.

 

„Emiatt arra szeretném kérni a bent lakókat, hogy éljenek a lehetőséggel, hogy 40% kedvezménnyel megvásárolhassák a lakásukat, mert ha az önkormányzat egy nagyobb csomagban a lakásokat eladja az érdeklődő cégnek, akkor a lakóknak már velük kell a továbbiakban egyezkedni, hogy benne maradhatnak, avagy sem” – tette hozzá Antal István.

 

Az önkormányzat célja az, hogy bérlőből tulajdonossá váljanak a lakók, emiatt nekik elővásárlási joguk van, azonban könnyen előfordulhat, hogy megfelelő, piaci ajánlat esetén a befektetői csoportok is hozzájuthatnak a lásokhoz.

 

A jelenleg eladásra kínált 320 ingatlanra vonatkozó pályázati feltételek a héten megjelenő helyi Superpress hirdetési újságban már olvashatók lesznek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: