Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter fogadta a közel-keleti ország államfőjét

2017. július 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter fogadta a közel-keleti ország államfőjét

Magyarországra érkezett tegnap az izraeli miniszterelnök. A repülőtéren Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter fogadta a közel-keleti ország államfőjét. A látogatás történelmi jelentőségű, hiszen három évtized után jár ismét magas rangú izraeli vezető hazánkban.


Hirdetés

Szakértők egybehangzó véleménye szerint, Izrael világpolitikai jelentőségű tényező. Magyarország egyik legfontosabb transzatlanti szövetségese, és harmadik legnagyobb külföldi tőkebefektető Magyarországon. Emellett pedig az izraeli miniszterelnök a világpolitika egy ismert és határozottan fellépő politikusa, aki saját országában nagyon sikeres. Benjamin Netanjahu személyében első ízben látogat izraeli vezető Magyarországra az 1989-es rendszerváltás óta. Rendkívüli biztonsági intézkedések mellet hétfő este érkezett Magyarországra Izrael miniszterelnöke. A zsidó állam kormányfőjét Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője fogadta a budapesti repülőtéren. A politikus Orbán Viktor és a visegrádi négyek vezetőivel két oldalú tárgyalásokat folytat a közel-keleti ország és a régió közti szorosabb együttműködés lehetőségeiről. A politikus a tervek szerint csütörtökig marad.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: