Online adás
2018. június 20. Szerda - Rafael napja van

A teljes dán úszóválogatott Hódmezővásárhelyen készül a világbajnokságra

2017. július 18.
A teljes dán úszóválogatott Hódmezővásárhelyen készül a világbajnokságra

A teljes dán úszóválogatott 15 úszója és velük 8 fős stáb készül a Gyarmati Dezső Sportuszodában a világbajnokság úszó versenyeire. Számukra a megmérettetés majd 23-án, vasárnap kezdődik, így az utolsó napokat töltik a skandináv sportolók a városban.


Hirdetés

Bár a vizes világbajnokság már pénteken elrajtolt, az úszók még utolsó felkészülésüket végzik. A budapesti rendezvényen közel 200 nemzet sportolói mérik össze tudásukat. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, több külföldi delegáció is Hódmezővásárhelyt választotta az edzőtáborozás helyszínéül. Így tett a 23 fős dán küldöttség is, akik egy hete vannak városunkban és csütörtök reggel indulnak a fővárosba.

 

 

-Eléggé vegyes a csapatunk. Vannak fiatal, új emberek és néhány veterán is. Nyilvánvalóan a tapasztaltabbaktól azt várjuk, hogy bejussanak a döntőbe és talán a dobogóra is. Egyéni fejlődést és haladást várunk a többi versenyzőtől. Van néhány váltó számunk is. Szeretném látni, hogy bejutunk-e a döntőbe ezekben a számokban. – mondta Dean Boles, a dán úszóválogatott szövetségi kapitánya.

 

A szövetségi kapitány tavaly az Ifjúsági Európa-bajnokság idején már járt a városban és ekkor határozott úgy, hogy a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda remek helyszíne lehet a végső felkészülésnek.

 

 

- Tudtuk, hogy ez a hely remek lesz arra, hogy pihenjünk és ússzunk. Volt egy kis kirándulásunk itt a közelben Szegeden, ahol vásárolgattunk egy kicsit. nagyon szeretjük a csendjét és nyugalmát ennek a helynek. Az edzők voltak futni és nagyon élvezték. Ez egy nagyon szép hely nekünk. – tette hozzá a szövetségi kapitány.

 

A dán csapat mellett még a városban van és továbbra is készül a szerb, a lett, a fehérorosz és a japán úszóválogatott a világbajnokságra. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: