Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Segít a város a múlt heti vihar károsultjainak

2017. július 21.
Segít a város a múlt heti vihar károsultjainak

Azok jelentkezését várják, akiket közterületeken, önkormányzati ingatlanok területén ért kár, őket a város biztosítója a következő hetekben kártalaníthatja. 


Hirdetés

A közterületeken a magánszemélyek értékeiben 2,5 millió, míg az önkormányzati tulajdonú ingóságokban 1,5 millió forintos kárra már beadták az igényt, további 900 ezer forintot pedig a helyreállításra, az elszáradt ágak lemetszésére fordított a város, amely szintén az égzengés számlájára írható.

 

 

„A legnagyobb kár a Nyugdíjas Lakóparkban történt. Itt egy épületre rázuhant teljesen egy nyárfa. A Rákóczi utca 69. szám előtt egy korhadt törzsű fa a zöld területen, a forgalommal szemben parkoló gépjárműre zuhant rá, illetve volt egy másik látványos eset, amikor az Oldalkosár utca 12. szám előtt két parkoló gépkocsira dőlt rá egy fa. Ez a három káresemény volt a legsúlyosabb, valamint a Kinizsi utca elején egy villanypózna is kidőlt, mert kidőlt fák estek rá a vezetékre és emiatt megtört a pózna is” – fogalmazott Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 


Negyven helyszínre vonult ki a katasztrófavédelem, 30 helyen szakvállalkozó nyeste meg a sérült fákat, további 10 helyszínen pedig a közfoglalkoztatottak tették rendbe a faágaktól zilált környéket. Azoknak a magánszemélyeknek, akiknek közterületenterületen, vagy önkormányzati tulajdonú intézmény területén történt káruk, már megkezdődött a kártalanításuk.

 

 

„Akinek kára esett ezzel az eseménnyel kapcsolatban, még most is bejöhet ide a földszint 20-as irodába, Blaskovics Kristóf ügyintézőt kell keresni. Eddig hat ember adta be a kárigényét az önkormányzatnak, ezeket az ügyeket kivizsgálták és most a biztosítónál van a folyamat, ők döntenek a kártalanításról. Ez várhatóan 1-2 héten belül meg fog történni, így, aki eddig bejelentette a kárát, két héten belül megkapja azt a kártérítést, amit a biztosító megítél számára” – mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 


Sok helyen még mindig látni a vihar nyomait, a leszakadt faágakat. Ezeket a jövő hét közepére szállítják el Városellátó munkatársai. Nemcsak városi legenda, hogy a múlt heti égszakadás volt Vásárhely közelmúltjának legnagyobb vihara.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: