Online adás
2018. június 20. Szerda - Rafael napja van

Ezentúl a Városi Stadion is rendelkezik életmentő defibrillátor készülékkel

2017. július 21.
Ezentúl a Városi Stadion is rendelkezik életmentő defibrillátor készülékkel

A berendezést ma adták át létesítményben. A korszerű gép és a hozzá járó tanfolyam fontos segítség lehet a hirtelen szívmegállásos, vagy infarktusos eseteknél, amikor az újraélesztés elengedhetetlen a beteg életben tartásához a mentők kiérkezésééig.


Hirdetés

Defibrillátor készüléket vásárolt a Városi Stadion számára a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány. A berendezés mellé jelképesen egy oktatási csomagot is átnyújtott a forgalmazó, hiszen 30-40 sportolót, illetve edzőt képzenek ki a jövőben a gép használatára, valamint az újraélesztés elméletére és gyakorlatára. A defibrillátor és a képzés értéke mintegy 1 millió forint.

 


„Ahhoz, hogy létrejöjjön ez a projekt, egy közel félmilliós támogatást nyújtottunk. Ennek egy része árengedményben nyilvánul meg, hogy egy nagyon jó gép kerüljön ide, a másik része a támogatásnak, hogy sok főt, 30-40 személy fogunk kiképezni a tervezett oktatáson” – mondta Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. kereskedelmi igazgatója.

 

Mérkőzések közben, a fokozott megterhelés miatt a sportolók körében előfordulhat infarktus, vagy hirtelen szívhalál, ilyen esetben a defibrillátor készülék életet menthet. A berendezéshez gyermek elektróda is kapcsolható, így 0 éves kortól használható.

 


„A készülék sajátossága, hogy nemcsak sokkot tud leadni, hanem a teljes újraélesztési folyamatot támogatja ábrákkal, hangutasításokkal, illetve pittyegéssel egyaránt. A mellkasnyomást érzékeli és tájékoztat arról is, ha nem nyomjuk jól a mellkast, de ha jól nyomjuk, arról is visszajelzést ad, hogy megfelelő a mellkaskompresszió” – tette hozzá Varga Erika.

 

Európában 700 ezer szívmegállás van évente, amelynek nagy része egészségügyi intézményeken kívül történik, így az emberélet sokszor múlik azon, hogy arra jár-e egy képzett elsősegélynyújtó, vagy van-e a közelben defibrillátor – mondta a szakember.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: