Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Éjszakai kerékpártúrával egybekötött csillaglesre csábítja a vásárhelyieket szombaton a BFMK

2017. augusztus 09.
Éjszakai kerékpártúrával egybekötött csillaglesre csábítja a vásárhelyieket szombaton a BFMK

Az indulás fél hétkor lesz az intézmény elől, és egészen a Kopáncsi Tanyamúzeumig kell tekerni, hogy ott az eget kémlelve hullócsillagra vadásszanak a romantikázók vagy a csillagászat iránt érdeklődők. 


Hirdetés

Akár egyedül, akár párban, de korosztálytól függetlenül is, mindenki számára izgalmas kalandot ígér a szombaton estére tervezett, közös csillagles Hódmezővásárhelyen.

 


-Augusztusban jól látható a Perseidák meteorraj az égen. A tapasztalat szerint augusztus 11. és 12. az a dátum, amikor különösen sok hullócsillag található az égbolton, és erre szerveztünk egy éjszakai kerékpáros túrát, amely innen, a BFMK elől indul majd 18.30-kor - mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

 


A vállalkozó kedvűeknek 30 kilométert kell tekerniük szombat este, ugyanis a belvárosból a Kopáncsi Tanyamúzeumig kell eljutniuk.

 


-Itt felelevenítjük a népszokásokat, tüzet gyújtunk és szalonnasütés zárja majd a programot. De lesz csillagászati bemutató és előadás is, így mindenki betekintést kaphat a csillagászatba. Tényleg egy nagyon izgalmas túrára invitálunk mindenkit - tette hozzá Varga Anikó.

 

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet e hét csütörtökéig lehet megtenni a Tourinform Irodában, 500 forint ellenében. A túrával egybekötött csillagles derült éjszakát kíván, ezért az eső, vagy a felhős égbolt boríthatja a terveket. Az aktuális helyzetről pénteken és szombaton a közösségi oldalakról, illetve a művelődési ház honlapjáról lehet majd tájékozódni.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: