Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Folytatódik a Hódtói Sportcsarnok fejlesztése

2017. augusztus 09.
Folytatódik a Hódtói Sportcsarnok fejlesztése

Egy nagyszabású beruházás-sorozat kellős közepénél tart a Hódtói Sportcsarnok. Legutóbb a küzdőtér padlójának teljes felújítása készült el, ami a sportolók és diákok számára a korábbinál komfortosabb és egészségesebb körülményeket biztosít. A fejlesztések az idén még tovább folytatódnak. 


Hirdetés

A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány két éve készített koncepciója alapján újítják fel lépésről-lépésre a létesítményt. A teljes kivitelezés hatalmas összeget emésztett volna fel, ezért részletekben oldották meg a beruházást.

 


„Az első részben egy 180 millió forintos beruházásból a tetőbeázás megszüntetése és a világítás korszerűsítése, az öltözők felújítása történt meg. A második rész most történik. A küzdőtér teljes burkolatcseréje valósult meg” – mondta Fekete Ferenc sporttanácsnok.

 

Jelen pillanatban Magyarország legjobb minőségű sportpadlóját fektették le a Hódtói Sportcsarnokban – hangsúlyozta a sporttanácsnok, aki szerint ennél jobb minőségű parkettafelület nincs forgalomban. A 24 millió forintos kivitelezést az alapítvány költségvetéséből és TAO támogatásból finanszírozták.

 

„Ez attól olyan jó, hogy olyan légtechnikai rész van a burkolat alatt, hogy levegős járást tud biztosítani. A bokát, a térdízületeket kíméli, és akik rendszeresen sportolnak, azt tapasztalhatják, hogy az előtte lévő keményebb sportpadló hátrányai, a lábfájások meg fognak szűnni” – tette hozzá Fekete Ferenc.

 

A város legrégebbi sportlétesítménye kellően kihasznált, mivel a Németh László Gimnázium, Általános Iskola diákjai mellett az ide járó sportolók is rendszeresen igénybe veszik annak szolgáltatásait. Emiatt további újítások is várhatóak még az idén. Az öltözők egy része még elavult állapotban van, ezeket 13 millió forintból ősszel szintén átalakítják. Ha ezek is elkészülnek, akkor elmondható, az elmúlt időszakban három fázisból szinte teljes egészében megújították a Hódtói Sportcsarnokot, de ennek ellenére az elkövetkezendő időszakra további tervek is felmerültek már a létesítmény komplex modernizálása érdekében.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: