Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Nagy érdeklődés övezi idén is a színjátszótábort a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

2017. augusztus 11.
Nagy érdeklődés övezi idén is a színjátszótábort a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

Az idei kurzus érdekessége, hogy zömében lányok álltak a világot jelentő deszkákra. Az egyik csoportban ezért színésznőnek készülő fiatalok próbálnak, míg a másik társaság Lúdas Matyi meséjét viszi színre.


Hirdetés

Egy jelenet A lány, aki színésznő akart lenni című történetfüzérből. A csupa lányból álló csoport azt a feladatot kapta, hogy különböző konfliktusforrások bemutatásával járja körbe a szituációt. A témafelvetéssel könnyen tudtak azonosulni a színészpalánták.

 

- Szeretek szerepelni az iskolában is és szeretek a középpontban lenni, ezért úgy döntöttem, hogy szeretnék eljönni ebbe a táborba- mondta Gál Petra Júlia.

 

Egy színésznek többek között jól kell tudni beszélnie, énekelnie és mozognia. Az egy hetes színjátszótábor képes az alapkészségeket fejleszteni és közelebb hozni a fiatalokhoz a színpad világát- vallja Gömöri Krisztián. A Szegedi Nemzeti Színház művésze nem először dolgozik együtt a vásárhelyi diákokkal, most is azért érkezett, hogy segítse kibontakoztatni tehetségüket.

 


- Mindenféle drámajátékot javaslok, illetve érdemes gyakorolni. Nyári szünet lévén is érdemes minél több játékosságot belevinni a dolgokba, hogy egyre jobban megszeressék magát, a színjátszást és általa az általános és középiskolákban is akarjanak színjátszó csoportokba járni- mondta Gömöri Krisztián a Szegedi Nemzeti Színház színésze.

 

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak van színjátszócsoportja, közülük azonban mindössze négyen vesznek részt a mostani táborban. A többség még csak most ismerkedik a szakma alapjaival.

 


- Tavaly csúcsot döntöttünk, a Segítség, ember! című produkció után nagyon sok gyerek döntött úgy, hogy jönni akar. Akkor 30-on felül volt a létszám. Ebben az évben az augusztusi hónapot választottuk, emiatt picit kisebb a létszám, de nem panaszkodhatunk, mert 21 gyerekkel dolgozhat két pedagógus és a kis csoportokban a fejlesztés is könnyebb- mondta Benkő Brigitta, a színjátszótábor vezetője.

 

Az egyik csoport a színésznővé válás rögös útját, míg a másik a Lúdas Matyi történetét viszi színre. A próbafolyamat ma, ősbemutatóval zárult a BFMK-ban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: