Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

A Vásárhelyi Történelmi kör holnaptól tartja a 10. jubileumi Történettudományi Találkozóját

2017. augusztus 11.
A Vásárhelyi Történelmi kör holnaptól tartja a 10. jubileumi Történettudományi Találkozóját

A szabadegyetem augusztus 12-től egészen 18-ig várja a történelem iránt érdeklődőket, mivel többek között megemlékeznek a Pozsonyi csata 1110 éves évfordulójáról, valamint szó lesz irodalom- és ipartörténetről is.


Hirdetés

Közel 2000 évet átfogó előadássorozatra invitálja a történelem iránt érdeklődőket a X. Történettudományi találkozó. Egy hét alatt 60 előadást hallhatnak a résztvevők 55 előadótól a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ második emeletén. Többek között megemlékeznek a Pozsonyi csata 1110. évfordulójára is, de szó lesz irodalom- és ipartörténetről is.

 

 


„Sikerült becsábítanunk, egy fiatalos 85 éves előadót, aki az ország legjobb lőpor szakértője, valamint az európai lőporszabványokat megállapító bizottságnak már harmincöt éve magyar tagja Szajkó István vegyészmérnök. Az aknavetők fejlődéséről tart egy dupla előadást. Magóg Károly, a szolnoki helikopteresek törzszászlósa is a rendezvényen prezentációt tart. Ami még érdekes lehet, a szolnoki repülős múzeum egyik munkatársa is részt vesz a rendezvénysorozaton. Ők értékmentő munkákat végeznek, megpróbálják azokat a gépeket megmenteni, ami a második világháború résztvevői voltak”- tájékoztatott Dani Dénes Pál, történész.

 

 


Az idei előadássorozat további különlegessége, hogy a fiatal generáció is lehetőségett kapott a szereplésre. A szabadegyetem holnap reggel 9 órától kezdődik, és egészen 18-ig várja az érdeklődőket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ második emeleti előadójában.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: