Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Befejeződött a 10 napig tartó, második alkalommal megrendezett Beton Szimpózium

2017. augusztus 11.
Befejeződött a 10 napig tartó, második alkalommal megrendezett Beton Szimpózium

Az alkotók a legmodernebb anyagokat és a technológiákat a CSOMIÉP gyárban kapták meg, a végtermékeket pedig ma a Nemzetközi Kerámia Központban ismerhették meg az érdeklődők.


Hirdetés

Volt, aki térburkoló elemekben, vagy teknősbékát ábrázoló, színes ülőalkalmasságban, míg megint más tűzgyújtóhelyben gondolkodott, amikor lehetőséget kapott a CSOMIÉP gyárban arra, hogy betonnal dolgozzon. Barta Somát ez utóbbi, vagyis a meleg nyári esték közös sütögetése ihlette meg.

 

- Hangulatában megpróbáltam arra törekedni, hogy valami olyat csináljak, ami nem szokványos. Megpróbáltam azt, hogy tényleg a csillagok alatt csillagban rakhassunk tüzet, hogy utána a fény rá tudjon ragyogni. Majd azon is gondolkodtam, hogy milyen színű beton lenne a legjobb hozzá, és inkább a naturális szürkét, fehéret választottam- fejtette ki Bartha Soma egyetemi hallgató.

 

Az ivókút is nagyon népszerű volt betonból, volt, aki bálnaformát választott hozzá, más madáretetővel kombinálta.

 


- Terrazzo anyaggal dolgoztam, ez a betonnak egy speciális fajtája. Kicsit római, reneszánsz, de egyben újkori is, több művész használta a századfordulón és én ezzel nagyon szeretek kísérletezni- mondta Pannonhalmi Zsuzsa, Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Érdemes művész.

 

A CSOMIÉP gyár igazgatója a II. Beton Szimpózium tárgyait ma a Nemzetközi Kerámia Központ udvarán tekintette meg, ahol az elkészült termékekből kiállítást rendeztek. Mészáros Antalnak több alkotás is elnyerte a tetszését.

 


-Mi ennek az iparosítását szépen meg tudjuk csinálni, és forgalomba tudjuk hozni. Természetesen nem ebből fogunk megélni, hanem ez színesíti azt, amit a szakmában szürke betonnak szoktak nevezni - mondta Mészáros Antal, a CSOMIÉP BETON és Meliorációs Termék Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A II. Beton Szimpózium témáját a játszótér adta, ezért született ennyi, szabadtéri programokhoz kötődő tárgy idén.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: