Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Idén is Koreai mesterektől tanulhattak az egyhetes Taekwondo edzőtábor résztvevői

2017. augusztus 11.
Idén is Koreai mesterektől tanulhattak az egyhetes Taekwondo edzőtábor résztvevői

A harcművészet alapjait, valamint az extrém taekwondot is megismerhette a közel száz hazai és külföldi sportoló.


Hirdetés

Tizenöt éves hagyománya van már a Máté Taekwondo és Hapkido Sport Egyesület életében a nyári Battonyai edzőtábornak. Idén is nagy sikernek örvend az intenzív egyhetes tréning, mivel nem csak Magyarországról, hanem a környező országokból is érkeztek sportolók. Közel százan sajátíthatják el koreai mesterektől a harcművészet alapjait, az extrém, akrobatikus technikákat is.


„Most főként az alaprúgásokkal foglalkozunk, illetve az úgynevezett extrém taekwondoval, ami kombinációkat és mindenféle akrobatikus elemeket használ, mivel én a Mirme taekwondo csapatból jövök, ahol mi főként ezzel foglalkozunk” – mondta Jang Han Byeol, a Mirme taekwondo tagja.


A sportolók már a tábor felén túl vannak, így már a négy nap élményeit osztotta meg a budapesti Univerzum SE csapatának két tagja.

 


„Ez egy igazán nagy élmény, és mindenki, aki taekwondozik, annak meg kell, hogy tapasztalja, hogy koreai mesterektől tanulhat. Ez egy hiteles és valóban nagyon jó szaktudás. A hangulat is fantasztikus. Az a bíztatás és az a fajta csapatmunka, amit itt tapasztalunk, az nagyon jó húzó erő” – mondta Sefton Rose, a budapesti Universum Se tagja.

 


„Nagyon változatos a program, tehát van formagyakorlat, demonstráció. Esténként van szabad küzdelem, szabadfoglalkozás, amikor oda lehet menni a mesterekhez, és lehet tőlük kérdezni, szabadon gyakorolni. A kora reggeli futás is része a programnak, de valóban én is a hangulatot emelném ki, amit Koreából tudnak hozni” – osztotta meg Sándor Zoltán.

 

A sport alapjait edzőktől is meg tudják tanulni a tagok, azonban egy másszintű tudás adnak át most a koreai mesterek. Így az edzőtábort is az jellemezte, hogy a tanítványok teljesen másként álltak a kemény tréninghez.

 


„Hiába szólunk mi nekik. Amikor egy igazi koreai mester azt mondja, hogy állj oda és csináld ezt, vagy azt, akkor nem azt mondja, jaj még egyszer el kell törni ezt a deszkát. Ők most a száz százalékot kiadják magukból, és most tényleg edzenek”- mondta Máté Gergő, a Máté Taekwondo és Hapkido SE edzője.

 

Az edzőtábor alatt elsajátított tudásról egyfajta vizsgaként ma kellett számot adniuk a sportolóknak.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: