Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Elkészült a Bethlen gimnázium kísérleti eszközeiről szóló ismeretterjesztő sorozat

2017. szeptember 12.
Elkészült a Bethlen gimnázium kísérleti eszközeiről szóló ismeretterjesztő sorozat

Elkészült a Vásárhelyi Tv 10 részes ismeretterjesztő sorozata. A Kísérletek a fizika hőskorából című produkció a Bethlen Gábor Református Gimnázium országosan is egyedülálló, több mint 150 éves szertárában található eszközök segítségével mutat be érdekes és látványos kísérleteket. 


Hirdetés

Az összesen 10 témakört - az erők, a Föld mozgásai, az időmérés, a távíró, a hullámok, a folyadékok és gázok, az elektrosztatika, a nagyfeszültség, a hőtan, optika - felölelő sorozat közel 50 kísérleten mutatja be a tudománytörténet egy-egy szeletét. A jelenségeket Berecz János, az intézmény fizika tanára mutatja be a közönségnek. 

 

A felvett kísérletek nem csak az egykori és jelenlegi bethlenes diákságnak jelenthetnek maradandó élményt, hanem a fizika és a technikatörténeti eszközök iránt érdeklődők is gyönyörködhetnek ezekben a patinás eszközökben. Az online is megtekinthető kísérletek pedig lehetővé teszik azt is, hogy ne csak a hódmezővásárhelyiek kaphassanak ebből a maradandó élményből.

 

A sorozat adatlapja és az elkészült epizódok az alábbi hivatkozáson találhatók meg:

 

http://mecenatura.mediatanacs.hu/adatlap/1338/Kiserletek_a_fizika_hoskorabol

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: