Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Bálint Gabriella: A becstelenség netovábbja, hogy a Táltos Iskola igazgatója a mai napig hallgat

2017. szeptember 12.
Bálint Gabriella: A becstelenség netovábbja, hogy a Táltos Iskola igazgatója a mai napig hallgat

Zökkenőmentesen indulhatott el a tanév a korábbi Tálos iskolások számára –erről számolt be a pénteki közgyűlésen Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, illetve Balázs József, a vásárhelyi tankerület igazgatója.


Hirdetés

Miután az igazgatónő és az iskola fenntartója becsapta és cserben hagyta a sajátos nevelési igényű gyerekeket és szüleiket, az állami és egyházi intézmények nyújtottak segítő kezet a családoknak - fogalmazott a legutóbbi rendes közgyűlésen Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, aki utalt felszólalásában arra is, hogy nemcsak ő tett feljelentést a Táltos Iskola vezetése ellen, de a NAV is vizsgálódik az iskola háza táján. Költségvetési csalás és okirathamisítás miatt is nyomoznak.

 


„Ha nincs az állami iskolarendszer Vásárhelyen, nincs a város közössége és néhány egyházi oktatási intézmény, akkor ma nem lenne 85 vásárhelyi kisgyermeknek iskolai és 19 óvodás korú gyermeknek óvodai ellátása. Nemcsak az én augusztus közepén tett feljelentésemnek lesz eredménye, hanem más hatóságoknak is, és bebizonyosodik, hogy ez az intézményfenntartó és a Táltos Iskola igazgatója ellopta a magyar állam pénzét, és a becstelenségnek a netovábbja, hogy mind a mai napig hallgat” – mondta Bálint Gabriella.

 

Az önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki azoknak az intézményeknek, akik segítették a gyermekek elhelyezését. Az ügyben megszólalt Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerület igazgatója is, aki elmondta, a szülők élhettek a szabad iskolaválasztás jogával, de figyelembe kellett venni a jelentkezéseknél a tanulói létszámokat, illetve a szakértői véleményekben rögzített kritériumokat a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek esetében.

 


„Egy adott intézmény csak azokat a gyerekeket veheti fel, akiknek a feladatellátására jogosultsággal rendelkezik, az alapdokumentumában ezek a kritériumok teljesülnek. Bár 2017. augusztus 31-én volt még egy óvodás korú kisgyermek, akit nem írattak át, illetve volt három általános iskolás korú gyermek, akinek az átíratása nem történt meg, az ő esetükben is megnyugtató hírrel tudok szolgálni, minden gyermek elhelyezésre került Csongrád, illetve Békés megyében” – mondta Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerület igazgatója.

 

A Vásárhelyi Televízió szerkesztősége több alkalommal kereste telefonon Mártonné Ritter Máriát a Táltos szegedi intézményében, de nem tudtuk őt elérni. Titkársága e-mailcímét közölte, kérve, hogy fogalmazzuk meg felé előzetesen kérdéseinket. Ezt megtettük, de sem írásos választ nem kaptunk, sem interjúkészítési lehetőséget nem biztosított a számunkra a vásárhelyi Táltos Iskola korábbi igazgatónője.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: