Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

25 éves jubileumát ünnepli a Streetball Challange

2017. szeptember 12.
25 éves jubileumát ünnepli a Streetball Challange

Idén 25 éves jubileumát ünnepli az országjáró streetball sorozat, amelynek a budapesti finálé előtti utolsó állomása volt Hódmezővásárhely. A hétvégén így a Kossuth téren a kosárlabdáé volt a főszerep.


Hirdetés

Száraz, napos idő, ideális körülmények és jó hangulat: minden adott volt hétvégén a Streetball bajnoksághoz Hódmezővásárhelyen. A belvárosban folyamatosan pattogott a labda és zsákoltak a kosarasok.

 


- Nagyon büszke a városvezetés, hogy második alkalommal adhat helyet ennek a rangos versenynek. 10 városban bonyolódott ez a verseny, és ennek egyik rangos helyszíne Vásárhely. A városvezetés mindig nyitott a sportversenyekre, nagy szeretettel zárjuk a szívünkbe ezeket a lehetőségeket és élünk is vele- mondta Fekete Ferenc sporttanácsnok.

 


Hódmezővásárhelyen 350 utánpótláskorú fiatal kosárlabdázik, már csak ezért is a legjobb helyre érkezett a Streetball Challenge, amelyen 40, zömében helyi csapat vett részt. Ez a rendezvénysorozat 25 évvel ezelőtt indult el hazánkban, és szeptember végén negyed évszázados sikerét ünnepli Budapesten. A finálé előtt azonban még utoljára Vásárhelyen csaptak össze a sportolók.- Egyik lényeges eleme ennek a rendezvénynek a sportág népszerűsítése. Amit tudni kell erről a versenyről, hogy a három-három elleni játék és a 25 év alatt odáig forrott ki, hogy ma már olimpiai sportággá vált. Tehát az utcáról az olimpiára szlogenünk bejött - mondta Kucsera József, a rendezvénysorozat főszervezője.

 

 


A hódmezővásárhelyi nyertes csapatok automatikusan részesei lesznek a szeptember 23-ai jubileumi megmérettetésnek Budapesten, ahol sok érdekesség vár rájuk. Többek között amerikai kosarasokkal és a sportág helyi klasszisaival is találkozhatnak majd a fiatalok.

 

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: