Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Újonnan létrehozott díjat adtak át Mindszenten

2017. szeptember 12.
Újonnan létrehozott díjat adtak át Mindszenten

Idén először adták át Mindszenten a „Dr. Barátosi Finta Dezső Kiemelkedő Közszolgálatáért Elismerés” díját. A város közalkalmazottai és köztisztviselői számára létrehozott kitüntetést posztumusz elismerésként Megyeri Gyuláné anyakönyvvezető kapta meg.


Hirdetés

Az alig egy éve hozott rendelkezés szerint az elismerést díszközgyűlés keretében adják át az átlagon felül teljesítő, rátermett, lojális és szorgalmas közszolgálati dolgozóknak. A város csupán négy évente adja majd át a Dr. Barátosi Finta Dezső Kiemelkedő Közszolgálatáért Elismerést, mivel alapvető cél, hogy értékálló maradjon a kitüntetés. Idén először Megyeri Gyuláné posztomusz kapta az eszmei díjat. A díjazott személyét egy lakossági aláírásgyűjtés terjesztette a képviselő-testület elé. Az elismerést oklevél és üvegplasztika formájában lánya, Lázárné Megyeri Zita vette át, aki családjával érkezett az ünnepségre.

 

 

- Egy olyan ember kapja, aki itt dolgozott közöttünk, egészen az elmúlt esztendő elejéig. Megyeri Gyulánéról beszélek, aki húsz évig volt anyakönyvvezetője ennek a településnek. Mindig aktívan részt vett a település közösségi életében, és kiváló ember volt a magánéletben is. Az alatt a 20 év alatt, ameddig ő volt anyakönyvvezető, minden mindszenti ifjú párnak nagy élményt hozott a házassági ceremónia. Mindig pontosan, precízen előkészített mindent, mindig körbe kérdezett minden családtagot, hogy milyen gondolatokkal, milyen különös eseményekkel lenne igazán személyes a szertartás. Emellett részt vett az adminisztrációban is mindig, de az idősek köszöntésében, az állampolgársági eskütételben is. És mindig nyugodtak lehettünk a tekintetben, hogy nekünk nem kell semmiről gondolkodnunk. Ő mindig pontosan, precízen elegánsan és lojálisan és hatalmas alázattal előkészítette az ünnepségeket, ahol minden rendben volt – mondta Zsótér Károly polgármester.

 


A frissen létrehozott díjat Dr. Barátosi Finta Dezsőről nevezték el, aki szintén egy ismert és kedvelt közszolga volt Mindszenten. Háziorvosként mérhetetlenül sokat tett a közélet pezsdítéséért, a sportélet felvirágoztatásáért, de az első szemészeti rendelés is az ő nevéhez fűződik a városban. Mindemellett a tűzoltóegylet elnöke is volt, sőt több sportegyesület létrehozásánál bábáskodott, így Dr. Barátosi Finta Dezső neve méltóképpen fémjelzi a nem mindennapi városi elismerést.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: