Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Megalakulásának 10.évfordulóját ünnepelte a Kárász József Irodalmi Kör

2017. szeptember 13.
Megalakulásának 10.évfordulóját ünnepelte a Kárász József Irodalmi Kör

Idén 10 éves a hódmezővásárhelyi Kárász József Irodalmi Kör. Ennek a kerek jubileumnak a megünneplésére, az elmúlt évek sikereinek áttekintésére gyűltek össze a klub tagjai a Németh László Városi Könyvtárban, ahol egyben a névadó íróról is megemlékeztek.


Hirdetés

Dallal és verssel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Kárász József Irodalmi Kör a könyvtárban. Az egyesület 2007-ben 12 fővel jött létre, céljuk pedig a szakmai fejlődés volt.

-          „Annak idején itt a könyvtárban azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy egy olyan irodalmi műhelyet hozzunk létre, amely lehetőséget teremt úgy fiataloknak, úgy a tagjainknak arra, hogy szakmailag fejlődjenek, és írókat neveljünk ki magunk közül. Ehhez hozzájárultak azok a pályázatok, amelyeket kiírtunk, és különböző irodalmi versenyek is”- mondta a Kárász József Irodalmi Kör alapító elnöke, Fehér József.

Azóta a kör tagjai közül többeknek is könyvei és kötetei jelentek meg, kiadtak saját antológiákat, sőt szerkesztői lettek neves irodalmi folyóiratoknak, mint például a Szózatnak. Az ünnepségen az elmúlt 10 év áttekintése mellett a névadóról is megemlékeztek Kőszegfalvi Ferenc helytörténész közreműködésével, aki a helyi író és könyvtáros kollégája volt. Kárász József az itt végzett munkája mellett támogatta a helyi fiatalok irodalmi ambícióit is. Ennek köszönhetően kapta a helyi klub is róla a névét.

-          „ Nekem szívügyem volt, hogy az ő nevét vegyük fel, mert én neki köszönhetem kis gimnazistaként, hogy megerősítést kaptam arra, hogy író legyen belőlem. Elolvasta az írásaimat, bátorított és biztatott. Ha ő akkor lebeszél arról, hogy egy sort se írjak, akkor ma nem lennék itt, nem lenne irodalmi kör itt Hódmezővásárhelyen” – tette hozzá Fehér József.

A megemlékezés és ünneplés mellett a kör Barátság oklevelet adott át a szegedi Somogyi Könyvtár írói klubjának is.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: