Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Újra kinyílnak a templomok szombaton Hódmezővásárhelyen

2017. szeptember 13.
Újra kinyílnak a templomok szombaton Hódmezővásárhelyen

Idén is megrendezik ugyanis a Nyitott Templomok Napját, amely a szeretet terjedését hivatott segíteni a művészet számos műfaját felvonultató, ingyenes programokon. A református ótemplomban és a katolikus Szentháromság Plébániában elsősorban a zenéé lesz a főszerep.


Hirdetés

Az Ars Sacra Fesztivált, vagyis a Nyitott Templomok Napját minden év szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg országszerte. Az idei programsorozat mottója II. János Páltól származik, mondván: Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat! Szombaton 16 órától az református ótemplom ajtaja is megnyílik a hívők és a nem hívők előtt egyaránt. Újra fel lehet menni a toronyba és számos kulturális program is lesz. A Szőnyi Benjámin Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulóinak műsorai mellett a Fölszállott a páva tehetségkutató nyertese, a Cickom Énekegyüttes is bemutatkozik.

 


- Nemcsak a templomot szeretnénk megnyitni, hanem a közösséget is. Ezeken az alkalmakon nem csak arra van lehetőség, hogy bejönnek és megnézzük az ótemplomot, aminek egyébként is van nyitvatartása, honlapja, hiszen szívesen megmutatjuk bármikor az érdeklődőknek. Hanem alapvetően a művészeteken túl a gyülekezet életét is meg szeretnénk ismertetni a betérőkkel- mondta Bán Csaba református lelkész.

 

 


A Nyitott Templomok Napjához szombaton a katolikus Szentháromság Plébánia is csatlakozik, ahol az érdeklődőket orgonakoncerttel várja Búza András.

 


- Este negyed nyolckor fog kezdődni a koncert. Liturgikus darabok, az én kompozícióim szólalnak majd meg, amelyek között bibliai igeszakaszok lesznek felolvasva- mondta Búza András kántor.

 


A református ótemplom nemcsak szombaton, de már holnap is kínál programokat. Többek között ide érkezik Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház egyik ifjú színművésze, hogy délelőtt Arany Jánosról, este pedig a reformáció 500. évfordulója alkalmából Lutherről tartson előadást.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: