Online adás
2018. június 24. - Iván napja van

Felmérést indított a Hód-Menza

2017. szeptember 13.
Felmérést indított a Hód-Menza

Javítaná a szolgáltatás minőségét, magasabb színvonalon és nagyobb tápanyagtartalmú ételeket főzne a Hód-Menza. A közétkeztetés javításának érdekében a cég egy felmérést is indított a gyermekek körében.  


Hirdetés

Éves szinten 400 millió forintot fordít az önkormányzat gyermekétkeztetésre. Több mint 7000-en veszik igénybe a Hód-Menza szolgáltatásait naponta. A létszám több mint felét, összesen 4000 főt tesznek ki a gyermekek. A cég minden napszakot figyelembe véve összesen 15 ezer ételadagot állít elő naponta. Az óvodások több mint 90%-a kedvezményesen, vagy térítésmentesen kapja az ételt, az iskolásoknak pedig 56% étkezik ingyen, vagy támogatott formában. A hatékonyság érdekében minél magasabb szintet szeretne képviselni a helyi közétkeztetés, amihez fontos támpontokat nyújt a mostani felmérés.

 

 

- 1300 önkormányzati étkeztetett gyermek töltötte ki az ívet. Valamennyi önkormányzati általános iskolában megtörtént a felmérés az évkezdés első napjaiban. Direkt cél volt, hogy differenciáljuk a véleményeket, és olyan gyermekeket is megkérdeztünk, akik nem étkeznek, vagy sohasem étkeztek a Hód-Menzán. Az ő véleményükre is kíváncsiak voltunk – mondta dr. Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft. szolgáltatási igazgatója.

 


A felmérés még feldolgozási fázisban van, de már elmondható, hogy ugyanarra a kérdésre 25%-kal jobb pontszámokat adtak azok a gyermekek, akik a menzán étkeznek, mint azok, akik nem. Vagyis, aki nem kóstolta meg a kínálatot, az előítéletesebb, rosszabb a véleménye a közétkeztetésről, mint aki napi szinten valóban megtapasztalja az ottani kosztot. A gyerekek általános étkezési szokásaira is rákérdezett a kérdőív, amelyből kiderült, hogy nem minden családban figyelnek arra, hogy reggelizzen a gyermek, és a meleg ebéd sem természetes minden háztartásban. A kérdések másik része az étkezés minőségére vonatkozott.

 

 

- Külön kitüntetett szerepet adtunk az étel minőségének és minden más körülménynek. Külön vizsgáltuk azt, hogy maga az étel mennyire ízlett a gyermekeknek, és azt, hogy az étkező, a tálalóhely, a konyhalányok, a személyzet kedvessége, az evőeszközök tisztasága, a székek, asztalok állapota milyen. Rákérdeztünk minden olyan körülményre, ami befolyásolja az egész közétkeztetést – tette hozzá dr. Kovács Pál.

 


Azon túl, hogy kíváncsiak voltak arra, hogy a gyerekek miképpen ítélik meg a helyzetet, javaslatokat is vártak tőlük. Az biztos, az új irány jobb minőséget és nagyobb tápanyagértéket fog képviselni, hangsúlyozta dr. Kovács Pál. Egy héten belül az adatok teljes feldolgozása megtörténik, később pedig az egyházi intézmények igényeit is felmérik.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: