Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Folytatódik a Római Katolikus Temető utainak aszfaltozása

2017. október 03.
Folytatódik a Római Katolikus Temető utainak aszfaltozása

Újabb útfelületek kapnak szilárd burkolatot a Római Katolikus Temetőben és kiaszfaltozzák a Kutasi út felőli bejáratnál található két parkolót is. A beruházás önkormányzati forrásból 9 millió forint értékben valósul meg.

Két éve az önkormányzat együttműködési megállapodást ajánlott valamennyi városban működő történelmi egyháznak temetőik rendezettségének javítására. Egyelőre csak a katolikus egyház élt a lehetőséggel, a közös munka eredménye, hogy a ravatalozó teljesen felújult, a körülötte lévő útszakaszt pedig leaszfaltozták. Az út aszfaltozása pedig azzal a szakasszal folytatódott, amely egészen a Jókai utca felőli új temetkezési részig tart. A katolikus temető útfelújításának első etapjához mind az egyház, mind az önkormányzat 12-12 millió forinttal járult hozzá.

 

 

„Tovább is gondoltuk ezeket a beruházásokat, most jutottunk el a második etaphoz, amikor a Kutasi út felőli bejáratnál, a csőszháznál található két parkolót, amely eddig zúzott köves borítású volt, ki fogjuk aszfaltozni. A csőszház jobb oldalán húzódó útszakasz útalapja is elkészült. Ez is új aszfaltréteget kap, ennek vége itt közvetlenül mellettünk van. Tehát egészen a Jókai utcai bejáratig fogjuk bővíteni, ezzel fogjuk összekötni” – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

 

 

Az érintett útszakaszon jelenleg már az útalapot építik, amely remélhetőleg halottak napjára el is készül – tette hozzá Fekete Ferenc. Az összesen 1000 négyzetméternyi út- illetve parkolófelület kialakítása teljes egészében önkormányzati finanszírozással, 9 millió forintból valósul meg.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: