Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Zöldterület létesül a Kossuth helyén, az Európa Parkot is felújítják

2017. október 03.
Zöldterület létesül a Kossuth helyén, az Európa Parkot is felújítják

Pihenőpark épül a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén és egy pályázat segítségével az Európa Park zöldfelülete is megújulhat. A részletekről lakossági fórumon tájékoztatta az érdeklődőket tegnap Hegedűs Zoltán alpolgármester és Lázár Mária projektmenedzser.

A Területi Operatív Program keretében, 831 millió forint európai uniós támogatásból hozzák létre a Hódtó szívében azt a pihenőparkot, amely a régi Kossuth betontömbje helyén húzódik majd. A zöldövezetben a gyerekeknek lesz játszótér, mely víz témára fog épülni, de találnak majd a látogatók egy fitnesz teret is. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakítások lesznek megfigyelhetők, amelyek elvezetik a látogatót egy tóig, amelyet két híd keresztez.

 

 

„Ez egy pihenőpark, amely egy tóval, hiszen Hódmezővásárhely nevében és egyébként is nagyon sok helyen kapcsolódott a vízhez, tóval kiegészített pihenőpark lesz. Itt minden korosztály megtalálja majd a kikapcsolódás lehetőségét a gyerekektől egészen az idősekig” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

Ebből a TOP-os forrásból újul meg az Európa Park területe is. A hosszútávú cél, hogy Hódmezővásárhelyen a Népkert és a Hősök terének érintésével a Tóaljtól egészen a Kodály Zoltán utcáig kiépülhessen egy úgynevezett „zöld folyosó”.

 

 

„Ha valaki végigsétál az épülő parktól a Tóalj utcán a Kodály Zoltán utca irányába, sok helyen találkozik zöld területtel, a célunk, hogy ezt a zöld területet rehabilitáljuk, illetve megújítsuk. Ennek egyik lépése az egyik végén ez a park és a másik végén pedig a Kodály Zoltán utcai zöld terület. Ha itt végigsétáluk, sok-sok zöld területtel találkozhatunk majd” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

 

Nemcsak az Európa Park növényzete újul meg, hanem az itttalálható sportpálya is, amelyet újraaszfaltoznak, pótolják a hiányzó elemeket, és új festést kap a kerítés is. Az Árvíz utcáról levezető gyalogutat pedig új térkő burkolattal látják el.Várhatóan a jövő év elején adják át a kivitelezőnek a munkaterületet, és 2018 végére elkészülhet mind a pihenőpark, mind pedig az Európa Park sportpályája.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: