Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Több illegális szemetelő ellen indult eljárás

2017. október 03.
Több illegális szemetelő ellen indult eljárás

A közterület-felügyelők komoly erőfeszítésébe kerül, hogy a magasházas övezetekben megszüntetett szelektív hulladékgyűjtő szigetek ne váljanak ismét illegális szemétlerakókká. Az eddigi megfigyelés eredményes volt, ugyanis 8 személy ellen indult eljárás.

A közterület-felügyelet munkatársai a legkülönbözőbb időpontokban és napszakokban, hol céges, hol magángépjárművel tűnnek fel a magasházas övezetekben, hogy ellenőrizzék a volt szelektív hulladékgyűjtők és környékük tisztaságát.

 

 

-Ezt a figyelőrendszert a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése után szerveztük, hiszen sokan hozzászoktak ahhoz, hogy a szelektív szigetek mellé automatikusan odahordták a fölösleges lomokat, és miután eltávolítottuk a szelektív hulladékgyűjtőket, a helyére pakoltak mindenféle szemetet, és ezt vissza szeretnénk mindenképpen szorítani- mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Irodavezetője.

 

 

Az őrzési munkának meg is lett az eredménye, már több személyt kaptak illegális szemetelésen.

 

 

-Nyolc személy ellen indítottunk eljárást, és bírságot is kiszabtunk. A helyszíni bírság 50 ezer forint. Aki pedig nem ismerte el, hogy szabálysértést követett el, ellene eljárás indul. Ő pedig 150 ezer forintos pénzbírsággal számolhat, amennyiben rábizonyosodik vétke - tette hozzá Antal István.

 

 

A közterület-felügyelők a jövőben is bárhol tarthatnak megfigyelést, és ha szükséges, büntetnek is. A szelektív hulladékgyűjtésnek továbbra is fennáll a szabályos, civilizált megoldása: a korábbi hulladékszigetek helyett a Klauzál utcai depo fogadja a papír, a műanyag, a fém és az üveg hulladékokat.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: