Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Jövő héttől lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utcát

2017. október 03.
Jövő héttől lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utcát

A korlátozás másfél hónapig tart majd, és azért van rá szükség, mert az említett útszakasz páros oldalán kezdik meg a kivitelezők a tram-train beruházáshoz kapcsolódóan a közművek kiváltását. Az autós forgalmat a Tóalj utcára és a Kaszap utcára terelik majd - derült ki tegnap Cseri Tamás utcafórumán.

A héten már elkezdődnek a tram-train építéséhez szükséges közműkiváltások, ahol elektromos vezetékeket fektetnek le a szakemberek.

 

„A páros oldalon lévő légkábelek kiváltásra kerülnek, ehhez szükséges a teljes szakaszon a földkábelek teljes lefektetése. Jövő héttől kezdve, az egész Bajcsy-Zsilinszky utcán megkezdődnek a munkálatok, akkor a teljes utca lezárásra kerül. A folyamatos kivitelezés mellett az útburkolatban a szennyvízcsatorna kiváltások, közmű, informatika, erősáramú kiváltások, ivóvíz keresztirányú átkötések is megújulnak” – tájékoztatott Mucsi László, a Városfejlesztési- és Építéshatósági Iroda vezetője.

 

A kivitelezők a munkák alatt a lakosok számára biztosítják majd, hogy meg tudják közelíteni a saját ingatlanjukat.

 

„Ha megvalósul a beruházás, akkor az itt élőknek gyakorlatilag házhoz jön a villamos. Csúcsidőben várhatóan 10-20 percenként de egyébként is félóránként fog járni Szegedre a villamos. A helyieknek nagyban megkönnyíti majd a Szegedre való bejutást. Gyakorlatilag felszállnak a János téren, vagy a Nagyállomásnál és Szegeden az 1. villamos vonalán bárhol le tudnak majd szállni. Azt jelenti, hogy ha valaki Klinikára megy, akkor kötöttpályás sínen megtudja közelíteni”- mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

Az építések miatt jövő héttől várhatóan másfél hónapig a Bajcsy-Zsilinszky utcát lezárják. Az autós forgalmat a Tóalj utca és a Kaszap utca felé terelik majd.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: