Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Elkezdődtek a Rárósi és Szántó Kovács János utcai kerékpárutak felújítási munkálatai

2017. október 04.
Elkezdődtek a Rárósi és Szántó Kovács János utcai kerékpárutak felújítási munkálatai

Még az idén megújul a ’90-es években épült, jelenleg rossz állapotú Rárósi úti kerékpárút és a Szántó Kovács János utcai bicikliút egy szakasza, illetve szilárd burkolatot kap az Epres kerti szervizút és a Simonyi utcai köz is. A 130 millió forintos beruházás a magyar kormány támogatásával valósul meg.

A közelmúltban adták át a munkaterületet a 1,5 kilométer hosszan felújításra váró Rárósi úti kerékpárútnál. A Szántó Kovács János utcán húzódó bicikliutat 1 kilométeres hosszúságban szintén felújítják, a Jókai utcától egészen a belvárosig. A munkálatok a padkák elkészítésével és a régi burkolat szintezésével, felmarásával kezdődtek.

 

„A Rárósi úton már elkezdődtek az aszfaltozási munkák, amelyek olyan jól haladnak, hogy itt várhatóan nem a november 15-ei lesz az átadási határidő, hanem a tervezettnél sokkal hamarabb. A Szántó Kovács János utcán szintén elkezdődtek a munkálatok, a tervezettnél hamarabb fogtak itt is hozzá, itt most a padkát, illetve az útburkolatot javítják” – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

 

A két kerékpárút felújítását követően, a temető mentén húzódó Epres kerti szervizút, és a susáni Simonyi utcai köz is szilárd burkolatot kap.

 

 

„Ez a négy beruházás a kormány által támogatott, 130 millió forintos beruházás. Ezzel elmondhatjuk, hogy a hódmezővásárhelyi kerékpárúthálózat minősége szinte 100 %-os” – tette hozzá Fekete Ferenc.

 

Tavaly a közeli Mester utcán újult meg a bicikliút, így a Rárósi úti kerékpárút rendbe tételével ez a két szakasz is egymáshoz és ahhoz a 66 kilométernyi kerékpárúthoz is kapcsolódik majd, amely egész Hódmezővásárhely területét behálózza. 

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: