Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Átadták az új épületet: a kórház területére költözött a tüdőgondozó

2017. október 04.
Átadták az új épületet: a kórház területére költözött a tüdőgondozó

Hamarosan megújult környezetben fogadja majd a betegeket a Hódmezővásárhelyi Tüdőgondozó, amely a Szántó Kovács János utcai épületből a vásárhelyi kórház területére költözik. A megújult épületet ma adták át, és hamarosan a betegellátás is elindulhat a létesítményben.

A deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a vásárhelyi kórház közös projektje a mai napon végre megvalósulhatott. A Tüdőgondozó, a létesítmény „E” épületeként beköltözhetett a kórház székhelyére a korábbi Szántó Kovács János utcai korszerűtlen létesítményből.

 

 

„A beköltöztetés nemcsak egy egyszerű mozgatása a szakembereknek, vagy a betegek új helyen történő ellátása, hanem jelentős komfortjavulás is, illetve betegellátási színvonalemelést is jelent. Nem utolsó sorban azzal, hogy ez a faladat itt a kórházon belül történik a jövőben, a szakmaközi kapcsolat, a konzíliumok lehetősége együttesen a betegutak lerövidülését és a komplex betegellátást eredményezi” – mondta dr. Kallai Árpád főigazgató. 

 

 

A felújított épület teljes körű építészeti, gépészeti felújítást kapott, korszerű lett az elektromos rendszer, és átesett energetikai korszerűsítésen is a létesítmény, amely 210 négyzetméter földszinti területtel, illetve 70 négyzetméter emeleti résszel került kialakításra, mintegy 130 millió forintból. További csaknem 55 millió forintot költöttek az új gépek beszerzésére, amelynek legértékesebb eleme a digitális képalkotásra alkalmas röntgen.

 

 

„Itt olyan röntgenfilm fog készülni a betegről, amely valódi 21. századi értékelésre, összehasonlításra, illetve a telemedicina határain belül továbbításra ad lehetőséget. Hiszen el tudjuk képzelni, hogy egy ’50-es ’60-as években készült röntgen, amit még hagyományos technikával, filmelőhívással készítettek, milyen felelősség az alapján bármiféle iránydiagnózis mondani” – utalt a korábbi állapotokra dr. Bálint Beatrix, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának főigazgatója.

 

 

A megújult intézményben kap helyet a tüdőszűrés, a tüdőgondozás, illetve a tüdőgyógyászati szakrendelés.

 

 

„Öröm azt látni, hogy 2007-ben egy haldokló kórházból egy olyan intézménnyé válhattunk, amely nemcsak a magyar egészségügy próbáját állja ki, hanem mind szakmailag, mind emberileg világszínvonalú munkát végez” – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

 

 

A Hódmezővásárhelyi Tüdőgondozó a hatósági engedélyezési folyamat lezárulta után fogadja majd az új helyen a betegeket, és a szűrésre érkezőket.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: