Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Négy városrész csapadékvíz-elvezetését fejleszti a város

2017. október 04.
Négy városrész csapadékvíz-elvezetését fejleszti a város

Fejlesztik a Csúcs-, a Béketelep, a Tabán és a Kincsestelep városrészeinek csapadék- és belvízelvezetését illetve növelik a régi Kenyere-éri csatorna hidraulikai kapacitását közel 1 milliárd forint pályázati támogatásból. Ez a nagy beruházás szolgáltatta a tegnapi Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórum témáját.

A csapadékelvezetés fejlesztése azokon az utcákon történik majd meg, ahol a legrosszabb állapotok uralkodnak. így elsősorban a csúcsi, a tabáni és a kincsestelephelyi utcákat érinti majd a rekonstrukció. Bár nemcsak árokfelújításról van szó, hanem megfelelő körülmények kellenek ahhoz, hogy az összegyűlt vizet el tudják juttatni a Tiszáig- tájékoztatta a lakosságot tegnap este Hegedűs Zoltán a Kossuth Olvasókörben. A kivitelezési munkálatok szakaszosan haladnak majd.

 

-A Lévai utca nagy főelvezető csatornarendszere illetve a környező utcák befolyó rendszereinek a tisztítása, mederkialakítása és az új csatornarendszer kiépítése fog megkezdődni. az elterelő táblák és az ehhez szükséges anyagok deponálásával megindultak a munkálatok. Az első szakasz október végére bonyolódik le- hangsúlyozta Kovács László önkormányzati képviselő.

 

 

A téli időszakban kisebb szünet áll majd be, majd februártól, márciustól, ahogyan az időjárás engedi, tovább folytatódik a beruházás.  A kivitelező ígérete szerint az érintett lakókat szórólapokon vagy személyesen is tájékoztatni fogják, hol tartanak az éppen aktuális munkálatok. Közben többen is annak az aggodalmuknak adtak hangot, hogy az ingatlanuk előtti növényzetet kipusztítják. Ha okvetlenül nem muszáj, akkor nem vágnak ki fákat- jött a megnyugtató válasz. Ha egy védett fa mégis áldozatul esik a korszerűsítésnek, visszatelepítik. Addig is a szakemberek és a városvezetés is a lakók türelmét kéri a beruházás idejére.

 

 

-Nagymértékben fogja segíteni ennek a városrésznek a legkritikusabb eső-csapadékvíz elvezetési gondjait, gyorsabb csapadékvíz elfolyást illetve lefolyást fog eredményezni. Ezáltal a veszélyeztetettség, ami az ingatlanok alapépítményeit vagy a csapadékvíz lakásokba betörését eddig veszélyeztette remélhetőleg a későbbiekben elhárul- tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

csúcsi , a kincsestelepi mellett a tabáni városrészben is hosszú évtizedek óta gondolt jelentenek a nagyobb esőzések vagy a tavaszi hóolvadás

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: