Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Hétfőtől másfél hónapra lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utcát az átmenő forgalom elől

2017. október 06.
Hétfőtől másfél hónapra lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utcát az átmenő forgalom elől

A korlátozás ideje alatt az említett útszakaszon megkezdik a kivitelezők a tram-train beruházáshoz kapcsolódóan a közművek kiváltását, csak az utcában élők közlekedhetnek - derült ki tegnap Cseri Tamás utcafórumán.

Tegnap folytatódott a tram –train beruházásával kapcsolatos lakossági fórumsorozat, amelyet ezúttal Cseri Tamás önkormányzati képviselő tartott a Bajcsy- Zsilinszky utcán, a Kistópart utca felöli részen. Az érintett szakaszon élőket arról tájékoztatta a képviselő, hogy hétfőtől lezárják az utcát az átmenő forgalom elől. Ez a korlátozás másfél hónapig tart, mivel a közműszolgáltatók elkezdik a sínpálya kiépítéséhez szükséges előkészítő munkálatokat.

 

 

„Azért kell lezárni az útszakaszt, mert most lesznek kiváltva a közművek. Gyakorlatilag minden közműszolgáltató: a gázon, a villanyon, a vízen keresztül megcsinálja a saját kiváltását. A levegőből leszedik a kábeleket, a vezetékek is nem lég, hanem földkábelek lesznek. Azt is megnézik a szolgáltatók, hogy a leendő villamossín alatt körülbelül másfél méternél, ha feljebb van a vezeték, akkor azokat lejjebb kell fektetni” – tájékoztatott Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

A munkálatokról előre értesítik az érintett lakókat, valamint a kivitelezők biztosítják, hogy meg tudják közelíteni a saját ingatlanjukat az ott élők. Az autós forgalmat a Tóalj utca és a Kaszap utca felé terelik majd.

 

 

„Fontos elmondani, hogy van egy buszmegálló, ami lejjebb, a Tóalj utca felé lesz elhelyezve, amíg tart ez a lezárás, addig a buszra ott lehet majd felszállni. Azok a kisutcák, amelyek beletorkolnak a Bajcsy- Zsilinszky utcába, azok viszik majd el a forgalmat. Most még egyirányú, de kétirányosítva lesznek” - mondta Cseri Tamás.

 

A képviselő kiemelte, hogy soha nem látott fejlődésen megy keresztül a város és a tram- trainnek köszönhetően az itt élők gyorsan és könnyen tudnak majd eljutni Szegedre. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: