Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Folytatódik a Városi Stadion fejlesztése

2017. október 06.
Folytatódik a Városi Stadion fejlesztése

250 millió forintos társasági adókedvezmény-támogatással befedik a lelátót és új székekkel látják el, valamint új vizesblokkokat is kialakítanak a Városi Stadionban. Még az idén teljesen elkészülnek a Hódtói Sportcsarnok öltözői és orvosi szobája is. A jövő tavaszra pedig teljes felújításon esik át a hódtói extrém sportpálya.

Habár a Városi Stadion fejlesztése 2010 óta folyamatos, most elsősorban az NB3-as futball szerepléshez, versenyrendezéshez szükséges a lelátó lefedése, illetve a szabadtéri bútorok cseréje. Szükséges, hogy a lelátók alatt vizesblokkokat is kialakítsanak, hogy a vendégeknek és a hazai szurkolóknak külön biztosítsák a mellékhelyiségeket. Innen indult az idei, több mint 250 millió forintos újabb beruházás gondolata.

 

 

„Ez a beruházás még az idén készen lesz. Sajnos volt egy kis csúszás vele, ennek anyagi oka volt, a társaságiadó-hozzájárulást meg kellett szerezni. Ez a pénz rendelkezésre áll, a közbeszerzési eljárás ki van írva, a jövő héten megszületik a döntés, hogy ki lesz a beruházó, az ő kiválasztása után azonnal át fogjuk adni a munkaterületet, és el is kezdődik a beruházás. Startra készen van minden előkészület. Szeretnénk, ha minél hamarabb megvalósulna a beruházás, mert addig Makón tudjuk lejátszani azokat a hazai meccseket, amelyek ránk vannak róva. Azt szeretnénk, ha a vásárhelyi közönség is tudna örülni a futballistáinknak” – nyilatkozott Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke.

 

 

Megvalósult beruházásokról is beszámolt a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke.Felújították a Hódtói Sportcentrum két műfüves pályáját, amelynek karban tartására 50 millió forintból eszközbeszerzés keretében egy speciális gépet is vásároltak.

 

 

„Nagyon fontos, hogy a Hódtói Sportcsarnok küzdőtere is megújult, most a két ütemben felújított öltözők rendbe tételének második üteme zajlik. Hat öltöző készült el a tavalyi évben, most négy öltöző és egy orvosi szoba felújításán dolgoznak a szakemberek. Várhatóan ez egy hónap múlva fog elkészülni” – tette hozzá Fekete Ferenc.

 

 

Az alapítvány 1 milliárd forintot költött az utóbbi években a vásárhelyi sportlétesítményekre, amelyeknek fejlesztése tovább folytatódik majd. Lakossági kezdeményezésre a hódtói extrém sportpálya is bővül, új elemeket, kerítést és világítást is kap majd. A pálya rámpáit felszedik, a tél folyamán pedig a már megtervezett gördeszkások és BMX-esek számára is alkalmas pályaelemek legyártása zajlik majd, amelyeket előre láthatólag tavasszal telepítenek. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: