Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

A Fradi avatta fel a makói Erdei Ferenc téri sportpályát

2017. október 09.
A Fradi avatta fel a makói Erdei Ferenc téri sportpályát

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója. A 402 millió forintos - 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult - beruházást a Makó-FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap.

Új lelátó és öltöző fogadta a csapatokat és a szurkolókat a vasárnapi átadóünnepségen. A Maros-menti Utánpótlás Futball Club és az önkormányzat közösen nyert pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a közel félmilliárd forintos beruházás megvalósításához.

 

„Nyilvánvalóvá vált, hogy egy teljesen új épületkomplexumot kell megépítenünk, mivel csak egy új létesítmény tudja betölteni majd a követelményeket a sportolók életébe” – mondta Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere.

 

A makói felnőtt futball egyesület mellett 12 utánpótlás gárda használja mérkőzésekre és edzésekre a létesítményt, amely napi szinten mintegy 200 sportolót szolgál ki. A maros-parti település sportcélú fejlesztései itt nem állnak meg.

 

„Szeretnék gratulálni minden itt focizó gyereknek, fiatalnak. Harminc év, vagy talán több idő kellett ahhoz, hogy egy nagy pályafelújítás legyen. Azt ígérem, hogy polgármester asszonnyal, alpolgármester úrral együtt ezt a munkát folytjuk. Először is gratulálunk a makói focicsapatnak” – hangsúlyozta Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

Kubatov Gábor a Ferencvárosi Torna Club elnöke beszédében a sportfontosságára hívta fel a közönség figyelmét.

 

„Segíteni a gyengét, meglehet tanítani a gyereket arra, hogy alkalmazkodjanak másokhoz. Meg lehet tanítani velük, hogy csapatban gondolkodjanak, hogy bízzanak az elvégzett munkában, és az egyéni érdekeiket a csapat érdekének fordítsák. Mindezek mellett még meg lehet tanítani őket arra, hogy a nemes küzdelemben érdemes győzni. A sporton keresztül a gyerekeket meglehet tanítani mindenre, ami az életben fontos” – emelte ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

 

A szalag átvágása után egy barátságos meccs következett, amelyet a Makó a Fradi ellen játszott. A mérkőzésre több mint ezren voltak kíváncsiak, rengeteg család látgatott ki.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: