Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Lázár János: az oktatás mellett az egészségügyet is kiemelten kezeljük

2017. október 10.
Lázár János: az oktatás mellett az egészségügyet is kiemelten kezeljük

Az egészségügy és az oktatás fejlesztését és kiemelten kezeli a város. Erről, a csapadékvíz-elvezetésről és város közlekedéséről is szó volt tegnap a Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórumon.

Teljes körű tájékoztatást adott tegnap dr. Kovács László képviselő a Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórumán. A tabáni városrészt érintő legnagyobb beruházások közé tartozik a  csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, amely közel 1 milliárd forintból valósul meg.

 

 

„A cél természetesen az eső- és csapadékvíz elvezetése, az öreg Kenyere-éri csatornába és onnantól a Kis-Tiszába való beterelése. Minél gyorsabban folyjon le az esetleges nagy vihar esetén lezúduló csapadékvíz. Ezt szolgálja ez a beruházás” – mondta dr. Kovács László önkormányzati képviselő.

 

 

27 év kellett ahhoz, hogy a város intézményhálózatának életében ekkora volumenű fejlesztések valósuljanak meg, mint most – vette át a szót a fórumon Lázár János. Az országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az összes bölcsőde és óvoda megújul a városban, de az általános iskolákban is komoly beruházások zajlanak. 40 év után lehetőség nyílt a szakiskolai rendszer fejlesztésére is, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium is teljes felújításon esik át közel 5 milliárd forintból. A beruházások célja, hogy a hódmezővásárhelyi iskolákban olyan nevelés folyjon, amely helyben tarthatja a gyerekeket. Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy az oktatás mellett az egészségügyet is kiemelten kezeli a városvezetés.

 

 

„Tíz éve volt annak, hogy a kórház érdekében tüntetnünk kellett. Alkalmas az időpont egy 10 éves visszatekintésre is. 2007-ben a városnak olyan kórháza volt, ami felett az akkori kormány kimondta a halálos ítéletet, és be akarta zárni. Most ehhez képest egy olyan kórháza van a városnak, amely meggyőződésem szerint a mai általános egészségügyi ellátás színvonalához képest egy magasabb színvonalú ellátást biztosít. Vásárhelyen több és jobb orvos van, több és jobb ápoló van, és a körülmények is jobbak, mint más városi kórházakban az ország különböző pontjain”- mondta Lázár János országgyűlési képviselő.

 

 

A jobb egészségügyi ellátás és a szegedi klinika közelsége miatt is rövidebbek a várólisták. A lakossági fórumon továbbá szó volt a 47-es elkerülő út munkálatairól is, amelynek eredményeként 2018 tavaszától nyugodtabb, élhetőbb és tisztább város lesz Hódmezővásárhely.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: