Online adás
2018. július 20. Péntek - Illés napja van

Év végén átadhatják a Kagylóhéj Központ felújított épületét

2017. október 10.
Év végén átadhatják a Kagylóhéj Központ felújított épületét

180 millió forintból újul meg a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ Hódmezővásárhelyen. A munkálatok a végéhez közelednek, december végére tervezik az ünnepélyes átadót. 


Hirdetés

A sajtó munkatársaival közösen járta be ma délután a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat 1910 óta álló épületét Hegedűs Zoltán alpolgármester és Bálint Gabriella főigazgató. A mai látogatás apropóját a hónapok óta tartó felújítás adta.

 

 

- Itt egyrészt hőszigetelési tevékenységet folytatunk, tehát egy energetikai korszerűsítést, amelyhez hozzátartozik a fűtés korszerűsítése, valamint megújultak az épületgépészeti eszközök és válaszfalak is áthelyezésre kerültek. A funkciónak megfelelő elosztásúvá vált az épület, és teljesen megszépült a homlokzat is, hiszen ez egy védett homlokzatú épület, ezért a hőszigetelést a homlokzaton belülről helyezték el a kivitelezők. Így egy nagyon komfortos és jól használható épületet tudunk átadni a központnak – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

A 180 millió forintból megvalósuló fejlesztés a tervek szerint ez év végén fejeződik be. Itt külön választják majd a központot és a szolgálatot, ahol 24 segítő szakember várja a nehéz helyzetben lévő, és segítségre szoruló családokat, gyermekeket és időseket.

 

 

- Az, hogy a két intézményt külön tudjuk választani és mindenkinek egy olyan barátságos és a 21. századhoz méltó infrastruktúrával ellátott munkafeltételt tudunk biztosítani, ez már egy fél siker. Az itt dolgozó kollégáim mind a lelkükkel dolgoznak, a mentális egészségükkel. Nem mindegy, hogy összezárva, nagyon sokan segítő tevékenységet folytatunk, vagy egy picit levegőhöz jutunk, és egy kicsi elcsendesedés és szakmai nyugalom tud körbevenni bennünket, ami ezt a nem könnyű tevékenységet segíti, támogatja. Jövő év januárjától ez teljes egészében adott lesz a szakmának – fogalmazott Bálint Gabriella főigazgató.

 

 

Az összevont intézmény Hódmezővásárhely és környékén évről-évre átlagosan 500 családot segít valamilyen formában. 

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: