Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Érdemes még ezen a héten leadni a zászlóigényléseket!

2017. október 11.
Érdemes még ezen a héten leadni a zászlóigényléseket!

Öt éve ingyenesen igényelhetnek az önkormányzattól nemzeti színű zászlót azok, aki szívesen díszítenék házuk vagy társasházuk homlokzatát a lobogóval, ezzel is kifejezve magyarságukat. Az ’56-os forradalom évfordulója alkalmából a város úgy döntött, hogy aki október 13-án délig igényli a trikolort, az még az ünnep előtt megkapja azt, sőt kérésre fel is szerelik az önkormányzat munkatársai a zászlókat, szintén ingyenesen.

Hamarosan az 1956-os forradalom évfordulóját ünnepeljük majd országszerte és a városban is, ezért habár egész évben lehet ingyenesen igényelni az önkormányzattól nemzeti lobogót, most még nagyobb szeretettel ajánlják ezt a vásárhelyiek figyelmébe, hogy házaik fellobogózásával is kifejezhessék tiszteletüket nemzetünk hősei előtt. Égető Károly négy éve kért először trikolort, és a Fáy utcai háza homlokzatára függesztette ki, azóta már a második zászlót igényelte az önkormányzattól. A lakóépületet egész évben nemzeti zászló díszíti.

 

„Szeretem, hogy kint van a százló. Katona koromban is erre tettem az esküt. Segítettek feltenni a zászlót. Az első adandó alkalommal intéztem zászlót, ahogy lehetett, most az idén kaptam újat, mert már az előző tönkrement. Eleinte leszedtük, de aztán mindig fent tartottuk” – mondta Égető Károly.

 

Hódmezővásárhelyen szinte valamennyi társasház közös képviselői és magánszemélyek is igényeltek zászlót, 2012 óta összesen 2520-an. A közelgő nemzeti ünnephez kapcsolódóan, aki október 13-án déli 12 óráig igényli a nemzeti lobogót, annak még október 23-áig kiszállítják, és a szükséges tartozékokkal együtt fel is szereleik azt a városellátó munkatársai a zászlókat.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: