Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Teherautókat és buszokat ellenőriz szombatig a rendőrség

2017. október 12.
Teherautókat és buszokat ellenőriz szombatig a rendőrség

Országos akció keretében nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség a héten egészen szombatig. A pihenőidővel kapcsolatos általános szabályok betartása mellett többek között a migrációval és az embercsempészettel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére is kiterjed az ellenőrzés.

A nehéz tehergépkocsik, illetve a buszok ellenőrzése október 9-én, hétfőn kezdődött és a héten szombatig, október 14-éig tart majd. Az említett járművek vezetői a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzésére számíthatnak.

 

 

„A belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészettel, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére és megszakítására is” – mondta Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 


Az ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata azaz a TISPOL műveleti csoport éves terve alapján hajtják végre. A teherautókat és az autóbuszokat európai szintű ellenőrzés keretében vizsgálják.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: