Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Kiszélesítik a Bodzási utat, a munkálatok még idén elkezdődhetnek

2017. október 11.
Kiszélesítik a Bodzási utat, a munkálatok még idén elkezdődhetnek

Az északi elkerülő átadása után a Bodzási út forgalma is várhatóan megnő majd, ezért ezt az útszakaszt kiszélesítik. A 215 millió forintos beruházás földmunkálatai várhatóan még az idén elkezdődnek majd.

A közgyűlés hétfőn fogadta el a Bodzás úti rekonstrukciójára vonatkozó tervet. Az északi elkerülő út kivitelezése már előrehaladott állapotban van, és a jövő tavaszi átadása után fontos szerepet tölt majd be a város közlekedésében a Bodzási út.

 

„A Bodzási út mentén élők szempontjából nagyon fontos az útszakasz felújítása. Itt egy 215 millió forintos beruházásról van szó, amely mintegy 1098 méter hosszan fog elkészülni, 6 méteres koronaszélességben. Nagyon fontos az út felújítása abból a szempontból, hogy az elkerülőút kapcsán a teherautók, illetve a nehézgépjárművek által szétnyomott útszakaszt érinti a szélesítés az elkerülőút, illetve a várostábla közötti szakaszon” – mondta Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A kiszélesített útszakasz majd lehetőséget biztosít a kétirányú közlekedésre. Mivel külterületről van szó, így a mezőgazdasági gépek is könnyebben haladhatnak majd az úton.

 

„Azokon a szakaszokon, ahol szükséges, ott kétoldali szélesítés fog megtörténni. Mivel ez az út egy villanykarósorral szegélyezett, így ezért felosztva lesz, hol az egyik, hol a másik oldalon lesz szélesítve az út”- emelte ki a képviselő.

 

A tervek szerint a beruházás közbeszerzése után a földmunkák kivitelezése még az idén késő ősszel megkezdődhet. Az út teljes felújítása csak az elkerülőút befejezése után várható, így a Bodzási út szélesítése a tavaszi- nyári időszakban valósul majd meg.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: