Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Elkészült Hódmezővásárhely hivatalos applikációja!

2017. október 12.
Elkészült Hódmezővásárhely hivatalos applikációja!

Elindult Hódmezővásárhely mobil applikációja. Az alkalmazás segítségével bárki naprakész lehet a jövőben a helyi eseményekkel kapcsolatban, üzenet figyelmezteti, ha valami rendkívüli történik, például felfagyott az út; és bejelentést is tehet, ha valamilyen problémát észlel a városban. Emellett persze eljutnak hozzá a legfrissebb hírek is.

Androidos mobilkészülékre és iPhone-ra is letölthető a Hódmezővásárhely mobil applikáció.

A 3,5 millió forint pályázati forrásból fejlesztett alkalmazás célja, hogy a turisták tájékozódhassanak: könnyedén a múzeumba, kórházba vagy akár egy étterembe juthassanak; az itt élők pedig információt kapjanak például a közelgő vásárhelyi eseményekről, vagy interaktív módon maguk is megtehessék észrevételeiket a bejelentés fülre kattintva.

 

„Helyi hírek és információk jelennek meg. Eseményeket lehet megnézni, hogy melyek azok, amelyek megjelennek a városban. Lehet lakossági bejelentést is tenni. Ez egy visszirányú kommunikáció. Az intézményekkel kapcsolatos összes információ megtalálható az alkalmazásban, illetve képgaléria és térkép. Ez leginkább az idelátogatóknak fog segítséget nyújtani. A felépítése úgy néz ki, hogy a kezdőlapon egy kiemelt hír van, alatta a közelgő események, és ha még lejjebb görgetünk, akkor pedig további híreket fogunk találni. A bal felső sarokban van három vonal, erre kattintva érhető el a menü” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Az események menüpontban például egy kattintással hozzá lehet adni telefonunk naptárához a közelgő programot, a telefon figyelmeztetést küld, így biztosan nem maradunk le semmiről, ami a városban történik. A helyszínek címszó alatt térképeket találhatunk, amelyek egy szűrés segítségével kiadják a turisták számára például az éttermeket, illetve az élérésükhöz szükséges térképet a tartózkodási helytől függően.

 

„Van egy érdekesség: ez a bejelentés. Ezen a felületen elsősorban olyan bejelentéseket várunk, amelyek akut problémák. Fórumokon szoktak ezek megjelenni. Eltört a pad, nem folyik a csap, fel van törve a járda stb. Persze a jövőben is megállíthatnak bennünket az emberek az utcán, de akinek van egy ilyen alkalmazása, tudja jelezni a problémáját, és a kollégáink fel tudják ezt dolgozni” – tette hozzá az alpolgármester.

 

Az új, ingyenes Hódmezővásárhely applikáció egy olyan komplex városalkalmazás, amely a vásárhelyiek kiszolgálását még inkább segíti, a helyi szolgáltatások színvonalát emeli – mondta Hegedűs Zoltán - csakúgy, mint a korábban már bevezetett Hódmezővásárhely Hivatalos Facebook oldala, a város YouTube csatornája, a Vásárhelyhez köthető Instagram felület, az ingyenes Wifi, vagy a város megújult weboldala.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: