Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Folytatódik a Könnyű közmű program, nagy mértékben gyorsulhat az ügyintézés

2017. október 12.
Folytatódik a Könnyű közmű program, nagy mértékben gyorsulhat az ügyintézés

A kormány jelentősen gyorsítani akarja a közmű-engedélyezési eljárásokat, így ezek a gázcsatlakozások esetében akár 100 nappal, a villanynál 150 nappal is megrövidülhetnek a családok, a kis- és középvállalkozások számára - közölte a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

A Könnyű közmű elnevezésű program folytatódik. A kormány ezzel kapcsolatos döntése nyomán a Miniszterelnökség szeptember 26-án benyújtotta a második versenyképességi törvény tervezetét az Országgyűlésnek, a gazdasági bizottság pedig a héten lefolytatta a részletes vitáját és támogatta végszavazásra bocsátását. Az intézkedésnek az is célja, hogy egyszerűbbé tegyék a gázkészülékcserét, észszerűbbé váljanak a gázszolgáltatáshoz kapcsolódó vizsgálatok, és a számlázási folyamatok egységesek legyenek az egész közműszektorban.Mindezek a lépések egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóvá teszik a családok, valamint a kis- és középvállalkozások számára a közműcsatlakozást. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: