Online adás
2018. július 20. Péntek - Illés napja van

A vásárhelyi Rományi László munkáit állították ki Angers-ben

2017. október 12.
A vásárhelyi Rományi László munkáit állították ki Angers-ben

Még magyar is csak elvétve, vásárhelyi kiállítója pedig eddig soha nem volt a Nemzetközi Mini-Textil Triennálénak Franciaországban. A vásárhelyi Rományi Lászlónak azonban sikerült betörnie a világ élvonalába. A Fény című műalkotásával bekerült a legjobbak közé, akik a textil hagyományairól híres Angers városában mutathatják meg tehetségüket. 


Hirdetés

Szabad, mint a művészet címmel várták a pályaműveket a XI. Nemzetközi Mini-Textil Triennáléra, amelyen most először a vásárhelyi Rományi László is részt vett, és a közel félszázból az ő alkotását is beválasztották a bemutatásra érdemes legjobb 69 közé. A belsőépítész itt elismert textilművészekkel mérettette meg magát, ugyanis az utóbbi időszakban teljesen beleszeretett ebbe az anyagba, így most már ő is előszeretettel dolgozik vele.

 

 

-Nemzetközi zsűri volt, jónéhányukkal találkoztunk a megnyitón is. Azt lehet mondani, hogy olyan színvonalas döntést hoztak, hogy a mai napig is nagyon büszke vagyok rá, hogy ott lehetek - mondta Rományi László képzőművész.

 

 

A mini kategória szabványa eddig 20 cm volt, ám ehhez képest is kisebb méretben, azaz 12 centiméterben kellett Rományi Lászlónak is elkészítenie munkáját. Az alapját, a fekete színű négyzetet, padlófilcből alakította ki, figuráit pedig másik kedvenc anyagából, drótból formálta meg. Egyébként is ezt tartják az egyik specialitásának, hogy a drótot úgy tudja szőni, mintha fonál lenne.

 

 

-Egyértelmű a kompozíció, a címe a Fény lett. Kiszakítják ezek a figurák a textil kubust és tulajdonképpen a fényre, a világosságra, a szabadságra törnek - tette hozzá Rományi László.

 

 

Rományi László alkotása a Remény hordozói kategóriában kapott helyet, és egészen január végig marad Franciaországban, utána pedig a világ legkülönbözőbb részein tűnhet fel a kiállítás utaztatása jóvoltából.  A vásárhelyi iparművésznek jelenleg a közelben a szegedi Reök Palotában, a Káosz és Rend tárlaton tekinthető meg az egyik legújabb műve, Rendbontók címmel. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: