Online adás
2018. szeptember 22. Szombat - Móric napja van

Lázár János: A tram-train és az elkerülő utak elkészülésével alapjaiban változik meg a város közlekedése

2017. október 12.
Lázár János: A tram-train és az elkerülő utak elkészülésével alapjaiban változik meg a város közlekedése

Hódmezővásárhely közlekedését gyökeresen átalakítja majd az elkerülő utak és az elővárosi villamosvasút megépítése, ezért érdemes lesz átgondolni a város közlekedésszervezését. Erről és a pedagógus asszisztensek béremeléséről, illetve a nyugdíjak összegének növeléséről is volt szó a Szabadság Olvasókörben tartott lakossági fórumon.

Hódmezővásárhelyen soha nem látott fejlesztéssorozat zajlik jelenleg is - hangzott el a Susáni fórumon. Cseri Tamás önkormányzati képviselő a városban megvalósult és a még folyamatban lévő beruházások jelentőségét emelte ki a városrészben élőknek.

 

 

„Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a 2010-es években, körülbelül 2020-ig bezárólag Hódmezővásárhely felújította az összes oktatási és közintézményt, így gyakorlatilag a városban található állami intézmények is ezalatt az évtized alatt megújultak. 2019-20-ra nem lesz a városban olyan közintézmény, amely az önkormányzat, vagy az állam tulajdonában van és le lenne romolva. Gyakorlatilag itt minden újszerű állapotba kerül”- emelte ki Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

A tram-train, az északi és a keleti elkerülő út megépítése után felül kell vizsgálni a város közlekedését annak érdekében, hogy hogyan kell megszervezni a helyi közlekedést, hogy jó legyen - vette át a szót a fórumon Lázár János. A térség országgyűlési képviselője arra is kitért, hogy a pedagógus béremelés mellett a tanárokat segítő asszisztensek fizetését is rendezheti a kormány.

 

 

„A pedagógusok világában számos csoport kapott jelentős bérjuttatást, emelést az elmúlt 3-4 esztendőben. A pedagógusok munkáját segítők is sokszor érzeték azt, hogy kimaradnak. Voltak egyszeri juttatások a szociális ágazathoz tartozóknál, ezek természetesen a folyamatosan növekvő béremeléseket nem tudták pótolni. Tudomásom szerint most kerül majd rövid időn belül a kormány elé az a javaslat, ami a segítőket, asszisztenseket, a gyógypedagógusi és asszisztensi kérdéseket is anyagiak tekintetében rendezni” – emelte ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

Lázár János szerint mivel mindenhol növekednek a keresetek, akkor a nyugdíjemelés kérdése is megalapozott. A miniszter mint mondta, személyesen is támogatja a nyugdíjemelés ötletét. Az országgyűlési képviselő szerint azok, akik még a nyugdíj mellett is képesek munkát vállalni, azok külön elismerést és támogatást érdemelnek, de ezen túl is megérdemli az idősebb korosztály, hogy ha jól teljesít az ország, akkor ők is részesüljenek az eredményekből.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: