Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

Kiírták az új könyvtár tervpályázatát

2017. november 02.
Kiírták az új könyvtár tervpályázatát

Országos hírű szakember is megvizsgálta az új hódmezővásárhelyi könyvtár lehetséges helyszíneit, aki szerint az épületet a Belvárosban kell megvalósítani. A műszaki előkészítésére országos tervpályázatot írt ki az önkormányzat.  

Még tavasszal indított könyvtárkonzultációt a város. A kitöltők jelentős része új könyvtár létesítését javasolta, a válaszadók több mint hetven százaléka pedig úgy véli, a belvárosban lenne ideális helyen a tervezett új tudásközpont. A legtöbben ráadásul kimondottan a Kossuth téren tudnák elképzelni az új intézményt. Mivel azonban több alternatíva is felmerült az épület helyszíneként, így az önkormányzat egy külső szakértőt, professzor dr. Bachmann Bálintot, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar dékánját kérte fel, hogy vizsgálja meg a számításba vehető területeket.

 

 

 

- Hét területet vizsgált meg, és ezek közül kijelölte a Kossuth tér - Andrássy utca sarkát arra, amelyik a legalkalmasabb lehetne az új könyvtárépület számára, hiszen a Belvárosban található, amit kértek az emberek. Jól megközelíthető helyen van, és ha az Andrássy út felújítása kapcsán egy új épület kerülne a sarokra, akkor a felújítás leendő arculatát is megadná a várható átalakításoknak – mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

Éppen ezért a legutóbbi közgyűlés egy országos tervpályázatot hirdetett az új könyvtárról. A felhívásra jelentkező építészektől az önkormányzat minél több javaslatot és látványtervet vár arra nézve, hogy mekkora területen és milyen formában készüljön el a leendő tudásközpont a Kossuth téren.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: