Online adás
2018. november 18. - Jenő napja van

Közel harmincan keresték fel dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármestereket mai fogadóórájukon

2017. november 07.
Közel harmincan keresték fel dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármestereket mai fogadóórájukon

Előbbitől elsősorban szociális ügyekben kértek segítséget, súlyos szívbeteg kapott gyógyszer-, hajléktalanszállón élők pedig élelmiszertámogatást, illetve élelmiszerutalványokhoz is hozzájutottak a rászorulók. Hegedűs Zoltánt munkaügyekkel kapcsolatban keresték meg a legtöbben.

A szociális kérések mellett lakhatási problémával is jelentkeztek az állampolgárok a mai alpolgármesteri fogadóórán. Volt olyan, aki a Mezőgazdasági Kar Kollégiumában bérelne lakást, de elutasították kérelmét. A legtöbben azonban munkalehetőség után érdeklődtek Hegedűs Zoltán alpolgármesternél.

 

 

„Volt olyan, aki közmunkaprogramban szeretne más munkát és volt, aki pedig szeretne olyan munkát találni, amely az egészségi állapotának jobban megfelel. Ezekben igyekszem a segítségükre lenni. Jelen pillanatban 300 közfoglalkoztatott dolgozik Hódmezővásárhely önkormányzatánál, 40 üres álláshelyünk van. Rendszeres, hogy a közfoglalkoztatottak piaci munkahelyekre mennek el tőlünk. Emellett van egy projektje a városnak és a Kormányhivatalnak. Ez a Paktum program. A hamarosan induló programban lesz egy képzési támogatás, illetve egy munkába állást segítő bértámogatási forma is” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 


Olyan is akadt, aki a háza előtt álló, nagyra nőtt fákat távolíttatná el a várossal. Fontos tudni, hogy a közérdekű problémákat az új Hódmezővásárhely applikáción keresztül is bejelenthetik a lakosok.

 


„Az applikációban használható bejelentés során elsősorban azokat az észrevételeket várjuk a város lakóitól, amelyeket mi nem vettünk észre. Például, amikor letörik egy pad, vagy nem világít egy lámpa, ennek a bejelentését köszönettel vesszük, ezt a kollégák azonnal tudják továbbítani” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 


A mai alpolgármesteri fogadóórára érkezők között építéshatósági üggyel kapcsolatban is érkezett észrevétel, ez azonban az illetékes Kormányhivatal hatásköre – tette hozzá Hegedűs Zoltán alpolgármester.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: