Online adás
2018. október 17. Szerda - Hedvig napja van

Bizottsági üléseken készítették elő a pénteki rendes közgyűlés munkáját

2017. november 07.
Bizottsági üléseken készítették elő a pénteki rendes közgyűlés munkáját

A bizottságok ma folyamatosan üléseztek a Városházán, hiszen készítették elő a munkát a pénteki, rendes közgyűlésre. A napirendi pontok között nagy érdeklődésre tarthat számot a csengettyű közi szalagház életminőségjavító programja, valamint a jövő évtől esetleges adókedvezmények bevezetése is. 

A délelőtti áramkimaradás miatt rendhagyó módon a Városháza díszterme helyett a kistárgyalóban kezdte meg egyeztető munkáját a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság. Öt fő napirendi pontot irányoz elő a pénteki rendes közgyűlés, amelyben a belső ellenőrzési csoport és a szikáncsi részönkormányzat beszámolója mellett a Csengettyű közben található szalagház életminőségjavító programja is terítékre kerül.

 

 

-Eddig több mint 70 család érdeklődik a lehetőség iránt és a közgyűlés most határozza meg azokat a feltételeket, amelyek alapján ezeknek a családoknak segítséget tud nyújtani. Arra kell gondolni, hogy az önkormányzat megveszi a lakásokat piaci áron és ezen felül még az érintettek, ha itt, Hódmezővásárhelyen családi házba akarnak költözni, akkor meghatározott összeggel támogatná a város a vásárlást- mondta Cseri Tamás a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

 

 

Ugyancsak sokak érdeklődésére számot tarthat az a januártól életbe lépő törvénymódosítás, amely lehetővé tenné az adókedvezmények körének bővítését, ám ehhez is közgyűlési döntés szükséges.

 

 

-Ha valakinél nincs lehetősége arra, hogy közcsatornára rákössön, hanem saját magának egy belső szennyvíztisztítót üzemeltet, öt éven keresztül, a megépítési költségeket figyelembe véve, adókedvezményt élvez- tette hozzá a bizottsági elnök.

 

 

A novemberi közgyűlés határozza meg a decemberben esedékes közmeghallgatás témáját is. Így pénteken derül majd ki, hogy a hulladékgazdálkodásról, az állatvédelemről vagy az önkormányzati társasházkezelésről mondhatják el majd véleményüket a vásárhelyiek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: