Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

Forgalomcsillapított övezetet alakítanak ki a Hősök terénél

2017. november 07.
Forgalomcsillapított övezetet alakítanak ki a Hősök terénél

A Hősök terénél, a Tóth Sándor utca és a dr. Imre József utcák közötti szakaszon forgalomcsillapított övezetet alakítanak majd ki a jövőben. Külön sávok gondoskodnak a gyalogos, az autós és a kerékpáros közlekedésről és nem utolsó sorban növénytelepítéssel a zöldfelületet is megújulhat. Mindezt a Településfejlesztési Operatív Program finanszírozza, 72 millió forint összköltségben.

Egyszerre, a város több pontján is fejlesztések zajlanak, és ebből a folyamatból a kőfal menti sétány sem maradhat ki. Ez a terület is nagyszabású felújítás előtt áll. Már felbontották az itt található aszfaltburkolatot és elkezdődött a zöldfelület rendezése a Tóth Sándor és a Dr. Imre József utcák közötti szakaszon. A cél az, hogy itt a jövőben egy forgalomcsillapított övezet alakuljon ki. Az autósok továbbra is egyirányban haladhatnak, viszont két fekvőrendőr lassítja majd a közlekedést.

 

-Ha a házaktól indulunk ki, akkor mellettük lesz egy járda, amelyet egy autóútszakasz, majd egy kerékpársáv is követ. A jelenlegi közvilágítási sorig terjed majd a közlekedés, onnantól pedig a kőfalig zöldfelület lesz. Ami itt épül, harmonizál majd a környék többi területével, a Kossuth térrel és a Hősök tere több részével is – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

 

 

A parkrészt öntözőrendszerrel és utcai berendezési tárgyakkal is ellátják úgy, hogy kerékpártárolóknak is maradjon hely, hiszen ez a szakasz is beékelődik a bicikliúthálózatba. 

 

 

-A Szőnyi utcán lévő kerékpárútból kicsatlakozik egy kerékpárútszakasz, végigmegy itt a Hősök terén és a Városháza előtt is, végig a Dr. Imre József utcáig. Ott lefordulva balra rákapcsolódik a kertvárosi bicikliútba. Ez a szakasz is belekerül abban a kerékpárok forgalomba, amely behálózza most már az egész várost- tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

A beruházás látványos szakasza a fagyok után, tavasszal kezdődhet és ha minden a tervek szerint alakul, akkor nyárra elkészül a kőfal melletti sétány, a Városháza és a kórház között. Ennek a szakasznak a korszerűsítésére a Településfejlesztési Operatív Programból közel 72 millió forintot fordítanak.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: