Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Kiváló ütemben haladnak a közműkiváltások a tram-train leendő nyomvonalán

2017. november 09.
Kiváló ütemben haladnak a közműkiváltások a tram-train leendő nyomvonalán

Folyamatosak a közműkiváltások a tram-train leendő vágányrendszerének megfelelő kialakítása érdekében. A város több pontján a szerelvény útvonalán és annak környezetében az elöregedett víz, gáz és áramvezetékek cseréjén dolgoznak a szakemberek, ez némi kellemetlenséget okozhat a közlekedésben. 

A közművek kiváltásán dolgoztak a munkagépek három napon át az Andrássy úton. A város több forgalmas útján – jelenleg az Ady Endre utcán - több mint egy hónapja kezdődött annak a megaberuházásnak a műszaki előkészülete, amely a tram-train, vagyis a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő elővárosi gyorsvasút megvalósításának első üteme. A főutcán az egyik kommunikációs cég végezte a közművezetékek kiváltását, ami lassította ugyan a közlekedést, de útlezárással nem járt. Van, aki a kellemtlenségek ellenére látja a beruházás előnyeit, például egy vásárhelyi fiatal így vélekedett.

 

 

- Így, hogy a tram-train megépül és főleg, hogy itt fog elmenni a város közepén, el tudom képzelni az életem Hódmezővásárhelyen hosszú távon. Így könnyen át lehet jutni majd Szegedre. Most még ugyan gimnazista vagyok, 2020-ban érettségizem, de ha Szegeden folytatom a tanulmányaimat, akkor azt követően is szívesen maradnék itt a városban – vélekedett egy középiskolás fiatal.  

 

 

Több mint három kilométer hosszú vágányvonalon fut majd a szerelvény Hódmezővásárhely belterületén, amely majd átszeli a város központját és több megállót közbeiktatva villamosként gyűjti össze utasait, majd a két város közötti vasúti sínen vonatként funkcionálva 100 km/h-s sebességgel jut el Szegedre.

 

 

Hazánk első ilyen, integrált villamos-vasúti közlekedését megvalósító beruházása uniós támogatásból közel harminc milliárd forintból jön létre. Szeged és Hódmezővásárhely belvárosa között a tervek szerint először 2020-ban fognak elindulni az elővárosi szerelvények.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: