Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

Féláron végezné a közös képviseletet az önkormányzat

2017. november 09.
Féláron végezné a közös képviseletet az önkormányzat

A társasházak számára gyorsabb és kedvezőbb szolgáltatást ígérnek versenyképes árakon az önkormányzati közös képviselők. Kidolgozott ajánlataikkal még az idén felkeresik az érintetteket. Megfelelő fogadtatás esetén januárban már a szerződéskötések is elindulhatnak. 

A fórumokon gyűjtött tapasztalatok és az egyéb lakossági visszajelzések a város vezetői felé már évek óta azt mutatják, hogy sokan régóta elégedetlenek a társasházi közös képviselőikkel. Ráadásul van, ahol pénzügyi átláthatósági problémák is felmerültek, sőt a műszaki karbantartási feladatok ellátása sem a kívánt ütemben halad általában – hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

 

„Nem szeretnék kiemelni se szövetkezetet, se közös képviselőt. Van, akivel meg vannak elégedve és van, akivel kevésbé. Természetesen a város vezetése ezért szeretné orvosolni a problémát, mert a lakosoknál sokszor többségbe kerültek azok, akik inkább elégedetlenek voltak a munka elvégzésével” – fogalmazott Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

A városvezetés a kialakult helyzet orvoslása érdekében augusztusban olyan közgyűlési döntést hozott, hogy egy önkormányzati céget, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-t nevezi ki annak érdekében, hogy szervezzen meg egy olyan intézményi egységet, amely ezt a feladatot ellátná. A műszaki munkák, a karbantartási feladatok, a pénzügyi tevékenységek elvégzése és a megfelelő kapcsolattartás lesz a feladata az új szolgáltatónak. A közös képviseletek ellátására már 15 megfelelő képzettségű embert ki is jelöltek, akik a napokban teszik le szakmai vizsgájukat.

 

 

Az önkormányzat a következő hetekben elsősorban azokat a társasházakat fogja majd levélben megkeresni az új lehetőséggel, ahol jelentős az önkormányzati lakásállomány. Ezek személyes ajánlatot fognak kapni - tudatta Cseri Tamás. A város a közös képviselet ellátására van, ahol már kidolgozott ajánlattal rendelkezik.

 

 

 

„Egy Szabadság téri lakásnál, ahol eddig ez az összeg havonta 1285 forint volt, most olyan ajánlattal keressük meg őket, hogy 685 forintot fogunk kérni a közös képviselet ellátására. Ezt az összeget azért a munkáért kérjük el, amikor a közös képviselő felkeresi a problémákkal a különböző szakembereket, viszi a ház ügyeit. Az említett lakásban eddig évente fizettek körülbelül 12 ezer forintot, most ezért a munkáért 6-8 ezer forintot fognak majd fizetni. A szervező tevékenység árát igyekszünk a felére lecsökkenteni” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

 

 

Cseri Tamás arról is beszélt, hogy azok a társasházak, amelyek a várost választják a közös képviseletre, azok két konstrukció közül választhatnak a jövőben. Az egyik lehetőség, hogy a közös költségre kevesebbet fizetnek, a másik megoldás, hogy a különbség összegét megtakarításként a felújításokra teszik félre. Mint kiderült, az említett ajánlatokat még az idén kiküldik a társasházaknak, januártól a szerződéskötések is elindulhatnak. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: